Firedash Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Witam, planuję kupić coś pokroju gtx 1070Ti/1080 albo RTX 2070, tyle że mam monitor 75Hz z obsługą FreeSync. Dość dużo czytałem na temat tego całego rwania obrazu, ale nadal nie wiem co będzie lepszym wyborem. Koniecznie chcę coś z segmentu wyższego niż oferuje gtx 1060 albo rx 580, a tutaj wybór AMD jest kompletnie nieopłacalny, bo dostaję niższą wydajność za tą samą cenę i to w dodatku z koszmarnym poborem mocy. Z tego co zrozumiałem z materiałów na youtube, jeśli kupię kartę, która zapewni mi brak spadków FPS poniżej częstotliwości odświeżania monitora, to wystarczy po prostu włączyć V-Sync i wszystko będzie grało, czy może jednak lepiej zainwestować w kartę, która obsłuży FreeSync? Ps. Proszę o w miarę obiektywne odpowiedzi, wiem że jest tutaj dużo osób, które uwielbiają AMD i poleciliby ich produkt nawet gdyby był gorszy i droższy. Edytowane 18 Listopada 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Jeśli synchronizacja klatek i masz monitor freesynch to bez dłuższego paplania trza kupić kartę amd. I jeszcze sprawdź sobie na jakim kablu (instrukcja) masz ten freesynch, czy na hdmi czy na DP. Na marginesie powiem ci, że warto ładować w KAŻDĄ technologię czy fresynch czy nawet lepiej g-synch. To po prostu widać. Wiem bo mam w domu 3 kompy: 1. amd z fresynch 144Hz 1080 2. 980ti z g-synch 144Hz 1080 3. 1080ti z gsynch 165Hz 1440 Ten kto tego nie widzi po prostu jest ślepy... Rtx-a nie kupuj. Za wcześnie jeszcze jest. To mało wydajna technologia. Osobiście radzę poczekać do następnej generacji. Ps Amd jest opłacalne ale sprowadzone z Niemiec. Całkiem inne ceny.... Zobacz tu: https://www.mindfactory.de/ Niestety nie wysyłają do Polski. Ale jeśli kogoś masz w Niemcach to warto. Edytowane 18 Listopada 2018 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...