Dark_Tea Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Witam! Poszukuję komputera do budżetu 3100 złotych. Wiadomo, nie będzie to jakiś potwór za takie pieniądze, ale szukam czegoś co pozwoli na pogranie w gry na przyzwoitych detalach, czy też po prostu pozwali na swobodne użytkowanie. Jestem raczej za tym, aby pracował on na Intelu z kartą graficzną od nvidii, jakoś nie przekonuje mnie amd, lecz jeśli pojawią się rzeczowe argumenty to się przekonam. Na tę chwilę złożyłem coś takiego: https://www.morele.net/inventory/info/4e83819b/ Nie jestem żadnym specjalistą od składania komputerów, dlatego piszę tu z prośbą o pomoc. Co o tym sądzicie? Co byście zmienili? Czy to się w jakimś stopniu opłaca? Z góry dziękuję, za konstruktywne odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Kupujesz w czarny piątek R5 2600 za 600 zł, płytę bierzesz za jakieś 400 zł, RAM odrobinę droższy i dokładasz sobie do pełnej 1060 6GB, w tej cenie Ryzen jest świetnym wyborem, bo choćbyś wsadził najgorszy procesor, lepsza karta zawsze da Ci więcej. No i nie zapominaj, że do Intela będziesz musiał dokupić chłodzenie, nawet jakieś za 80 zł, bo to co masz fabrycznie jest kompletnym padłem. Według mnie trochę bez sensu dać 2x więcej za procesor, żeby mieć 5% więcej FPS, szczególnie, że jak te zaoszczędzone pieniądze przeznaczysz na lepszą kartę, to ten zestaw z Ryzenem będzie o niebo lepszy od Intela. Edytowane 21 Listopada 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Tea Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Hmm.. czyli jaki dla przykładu zestaw całościowo byś proponował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Na szybko zrobiłem: https://www.x-kom.pl/lista/zaez3t1kt Zakładam, że kupisz procesor w piątek 220 zł taniej, a nawet bez tej promocji ta cena w tym sklepie jest zawyżona lekko + podejrzewam, że będzie w piątek jakaś promocja na 1060 6GB. Jak kupisz ten procek + znajdziesz kartę na promocji, to będzie około 350 zł taniej niż na tej liście. Jakbyś dokupił jeszcze za te zaoszczędzone pieniądze jakieś chłodzenia za 140 zł np. Fortisa 3, to jeszcze byś ładnie ten procek podkręcił na tej płycie i niczym by nie ustępował i5 8400. Nie dodawałem żadnych dysków, bo na Twojej liście też ich nie było. Edytowane 21 Listopada 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) up lipa ci wyszła bo jeszcze system był w koszyku a widze że jednak na całość to autor chyba ma 3,5k zł i podstawowe pytanie czy autor ma juz ssdeka? i ten zasilacz nie jest jakiś szałowy Edytowane 21 Listopada 2018 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Nie przesadzajmy w drugą stronę, plus bronze też jest ok, nie trzeba inwestować w super zasilacze nawet w najtańszych zestawach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 jednak wolałbym coś co ma jedną linię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...