Skocz do zawartości
mrtnt

Usługa Poslaniec Win2000

Rekomendowane odpowiedzi

To ja tez wiem ze musi byc lub pewnie jest w uslugach jednak "musi byc w uslugach" nie rowna sie "musi sie latwo znalezc" :-) toz to windows produkt billa, ja po prostu tego nie widze, w samym helpie windowsa jest moze 8-9 wyrazow na temat uslugi poslanca...

Wiem tylko tyle ze sa to komunikaty wysylane przez otwarty port, wiecej nic nie wiem bo na sieciach sie nie znam, a szkoda bo moze mi sie ktos wlamac :-) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy bylo, ale w kazdym badz razie mnie nie udalo sie znalezc.

Jak wyłączyć to cos, czyli jak wylaczyc usluge poslanca w Windows 2000

w windows 2000 szukaj uslugi messenger

a tutaj dokladniej opisane http://banita.pl/konf/smbpopupwinxp.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja glupi, czemu ja na to nie wpadlem...

Komunikat wyskakuje Usluga Poslaniec a w ustawieniach Messenger... nie no bomba jak dla mnie, sa jeszcze jakies tego typu ciekawostki?

Wiesz jakos po prostu usilnie w polskiej wersji jezykowej szukalem polskiego odpowiednika USLUGA POSLANIEC, gdybym siedzial na angielskiej tez szukalbym MESSENGERA, bo albo usluga poslaniec albo messenger no i chyba to jest oczywiste, ale teraz juz wiem i na przyszlosc sprawdze najlepiej w 7 jezykach! nigdy nie wiadomo czy np w polskiej wersji nie znajdzie hiszpanski odpowiednik...

Niech mi ktos teraz wytlumaczy dlaczego messenger jest messenger a np polaczenia sieciowe sa polaczenia sieciowe? Jedno po polsku, jedno po angielsku...

:arrow: :arrow: :arrow: Bill Gates Company! :idea:

Jestem po prostu w szoku 8O No i dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi