Fatal Error Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam, jest ktoś w stanie doradzić mi jaka płyta najlepiej współpracuje z tym procesorem i nie stwarza żadnych problemów (nawet po oc). Ponadto chciałbym mieć możliwość w przyszłości zmienienia procesora na jeszcze mocniejszy (jest w tym sens czy szukać mam płyty tylko pod ten konkretnie procesor ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Najlepiej współpracuje każda płyta pod AM4, bez wyjątku. Jedyne co, to droższe płyty mają lepsze sekcje zasilania, które umożliwiają lepsze kręcenie, które w przypadku fabrycznie kręconego Ryzena jest bezcelowe. Możesz naturalnie zainwestować też w jakąś droższą płytę na x470 za 700 zł z zamiarem kupna w przyszłości np. nowej generacji, która dopiero wyjdzie, bo wcześniejsza zmiana na jakiegoś 2600x, 2700x będzie raczej bezsensowna, za mały przyrost wydajności, ale nawet gdybyś chciał taką zmianę dokonać to te procesory też pójdą nawet na budżetowej płycie. Ja jestem bardziej za tym, żeby zrezygnować z super OC a wydać te pieniądze na lepszy RAM, sam popatrz na youtube na testy i ile te OC daje. Edytowane 22 Listopada 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatal Error Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Czy MSI B450 TOMAHAWK będzie dobrym wyborem w cenie 440 zł ? Obudowę chciałbym z oknem i dobrze by było jakby to była płyta z podświetleniem. Macie jakieś propozycje ? Edytowane 24 Listopada 2018 przez Fatal Error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) tak, b450 tomahawk powinna być wyborem w porządku. Temat obudowy to kwestia indywidualna, szukałeś czegoś samodzielnie? Jaki budżet na obudowę? Wyciszana czy nie? Z iloma wentylatorami? Jakaś konkretny producent czy obojętnie? Podświetlenie chciałeś na płycie czy w obudowie? Tak napisaneś zdanie, jakbyś albo się pomylił (chodzi tylko o obudowę), albo faktycznie chcesz płytę z ledami. Ten tomahawk jakoś tam świeci w 11 trybach. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...