Gość Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Slackware 9.0 czy Debian. Tylko mnie od razu nie targajcie. Mam modem, dopiero niedlugo bedzie stalka i nie wyrabiam z czytaniem tych wszystkich topikow. 1. Czym sie roznia. 2. Ktory lepszy, to jest stabilniejszy, bezpieczniejszy..? 3. Warto jak cos zamowic to : http://www.merlin.com.pl/sklep/sklep/stron...ret=wys28246868 ? 4. Sa jakies ksiazki do Slackware'a, bo do Debiana znalazlem... Ogolnie prosze o rady, pozdrawiam i dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 do domowego - slack do serwera debian Jeden pies ktory ! z debianem jednak jest wiecej roboty na poczatku bo ma stare paczki w sobie....kde 2.0 i podobne:) chyba dobrze mowie :) ja mam slacka - jestem bardzo zadowolony !! JA PRZY NIM ZOSTAJE ! ale warto poznawac inne OS'y, dystrybucje ....[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Cytat do domowego - slackNo Debian też się nada, ja np. korzystam z Sarge i jestem zadowolony. Nie jestem jednak harcorowcem aby używać Sida. Cytat do serwera debianZgodzę się. Może ma nienajnowsze pakiety ale jest to niezauważalne na serwerze (no może troche - przekompilowalem kilka paczek z Sid/Sarge na Woodiego aby mieć większą funkcjonalność). Dodatkowo po pojawieniu się dziury developrzy Debiana łatają ją w standardowych paczkach w ciągu 48h :-) Cytat Jeden pies ktory ! z debianem jednak jest wiecej roboty na poczatku bo ma stare paczki w sobie....kde 2.0 i podobne:)Problem odczuwalny tylko na workstation :-). Nie wiem co do stanu KDE ale ja używam FluxBoxa który IMHO jest najlepszym WM dla zaawansowanego uzytkownika (no dobra lubie też WindowMakera :-) Cytat ja mam slacka - jestem bardzo zadowolony !! JA PRZY NIM ZOSTAJE ! ale warto poznawac inne OS'y, dystrybucje .... Ja mam Debiana i przy nim zostaje :-) Btw. ostatnio mam zajebistą chęc pobawić się Gentoo. Lecz najpierw musze zbudować sobie cluster aby to w miare szybko przekompilować (tak chyba 10 szybkich PIII/Athlonów styknie aby się w ciągu jednego dnia z tym uwinąć ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 trudno powiedziec ale debian jest jakis przyjemniejszy w obsludze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 A moze od razu Gentoo?? :) Tylko skad mozna go sciagnac...? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 ostatnia "pelna" wersja... ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/linux/distributi...oo-i686-1.2.iso lub rc4 ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/linux/distributi...x86-1.4_rc4.iso ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/linux/distributi...x86-1.4_rc4.iso Nie znam sie na gentoo ale w rc sa 2 obrazy wiec podalem komplet linkow Cala masa linuxow ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/linux/distributions/ ( dla zagubionych) pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...