K@zik Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam. Chcałbym wyvbrać Ram do Ryzen 2600 i płyty MSI B450 GAMING PRO CARBON AC AM4. Myśłałem o tym wyborze: G.SKILL 16GB 2400MHz Ripjaws V Red CL15 (2x8GB) Corsair Vengeance LPX, DDR4, 16GB(2x8GB), 3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15R) Macie coś innego przyszłościowego do zaproponowania i polecenia czy brać z tego co powyżej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Nawet nie bierz pod uwagę niczego co ma mniej niż 3000MHz, a najlepiej weź jakieś 3200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 G.SKILL 16GB 3200MHz Ripjaws V Black CL16 (2x8GB) Np takie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Jeśli myślisz o takich F4-3200C16D-16GVKB to tak, te są dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Dokładnie myślę o takich, może kiedyś zmienie na lepszego ryzena ale chcę mieć dobre i przyszłościowe ramy., Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Nie widać ich akurat na oficjalnej liście wsparcia, ale powinny zadziałać ze swoim profilem xmp. Edytowane 22 Listopada 2018 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Pytanko bo nie mogę znaleźć, czy Trindent nie będzie lepszy? G.SKILL 16GB 3000MHz Trident Z RGB LED CL16 (2x8GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.B Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 ja kupiłem to mobo. Mam je razem z Ryzen 2600 i pamięciami Patriot Viper 3200mhz CL16 (czarne PCB, czerwone radiatory). Bez problemu komp się włączył od razu. Default 2666mhz jak w biosie odpalisz profile pamięci to pokażą się dwie opcje : Profil 1 2933mhz Profil 2 3200mhz Bez problemu profil 2 bez ruszania timmingów i napięcia wszystko z automatu. ------------------------ Co do samego mobo , ja bym drugi raz chyba kupił tańszą płytę podstawową... Ani ten bluetooth w porównaniu z łącznością z iPhone SE nie urywa tyłka na dole w mieszkaniu zdarza mi się że przerwie a z telefonu nie, karta Wifi Intela polecana nie chodzi jakoś lepiej niż TP-Link jakiego miałem przedtem, a karta dźwiękowa to myślałem że pewniak bo pakowana do ITX drogich gdzie sie bazuje na zintegrowanych kartach, na stronach zachwalają ją, na Youtube wychwalają recenzenci, producent na pudełku od mobo nadrukował 24bit/192kHz a ja powiem tak. Jak ktoś ma/miał Xonar DX/XD lub Soundblaster Z to stwierdzi że chyba słoń komuś na ucho stanął. Dla mnie to żaden progres w tej karcie od Realteków 850-887 nie jest warte to zachwytu. Drugi raz raczej kupiłbym tańszą zdecydowanie i wsadził karty rozszerzeń z poprzedniego PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...