ArturG Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 Cześć, Mam poniższy zestaw, dość dobrze się sprawuje, jednak ma pewne mankamenty 1) Chcę wymienić SSD na najszybszy możliwy (dużo promocji teraz :P ), M.2 raczej nie wchodzi w grę, może jakiś szybszy (i większy) SSD na system? Z tego co widzę mam 2xSATA600 do wykorzystania. Może RAID? 2) Nie działa usypianie, przechodzi w stan hibernacji od razu - podejrzewam sterowniki do dość leciwej już płyty 3) Podczas gry karta graficzna zagłusza odkurzacz w drugim pokoju :/, jednak do normalnej pracy jest dość cicha ASRock P67 Pro3 (A10) 8GB DDR3 2x667 MHz i5-2500K Radeon R9 280 - SAPPHIRE RADEON R9 290 4GB DDR5 512BIT ULTRAHD OCZ-Vertex3 Mi (120) - System Plextor PX-128M5S (128GB) - Kilka Gier (Wiedźmin3 :) ) Dodatkowo HDD Seagate 1TB na dane Zalman 600W (ZM600-GSII) Komputera używam pół na pól -> normalna praca (chrome, rdp, czasem coś bardziej wymagającego) i trochę do gier (stąd drugi ssd i radeon r9). Mój problem to - czy warto inwestować w ten komputer jeszcze i szukać samych SSD (+jakieś GPU) czy raczej wymienić MOBO, dokupić M.2 i ew. grafikę. A może po prostu sprzedać w cholerę i kupić gotową używkę na OLX? :) Dzięki Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 W X-kom jest super promocja black friday na MX500 500GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 Promocja jest, a jakże, tylko sklep pewnie zacznie działać dopiero wieczorem xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturG Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Dzięki za info, rozumiem że radzisz, że póki co można zostać przy sprzęcie a wymienić tylko SSD, prawda? :) W X-KOM nie znalazłem tej promocji, ale podejrzewam ,że SSD jeszcze będą lecieć w dół - jak nic na BlackFriday nie znajdę to wezmę w "normalnej" cenie. Edit: Ok, znalazłem za 269 zł w X-KOM Edytowane 23 Listopada 2018 przez ArturG znaleziona promocja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturG Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 Strona już działa, niemniej " Przekroczono liczbę sztuk produktu dostępną w promocji.", będę rozglądał się dalej. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 https://www.x-kom.pl/p/406961-dysk-ssd-samsung-500gb-25-sata-ssd-860-evo.html zawsze można poszukać alternatywy a i limity tbw wieksze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...