ziomek Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 co sadzicie o tej plycie glownej ?? (MSI KT4V) chce ja pod atlhona 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Podejrzewam, że chcesz ją pod Athlona 1700+ (1,46Ghz)...to raz, a dwa nie bierz nic na KT400 ...tylko nFORCE2 albo KT 600 podobno też jest ok... ale mimo wszystko mam wieksze zaufanie do nforce.. :-) No a tak wogóle to SZUKAJ bo o płytach głównych było już duuuużżżżoo topiców!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Jeśli nie będzie OC to bierz, jeśli będzie to odpada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 no wiem ze bylo ale o tej nic nie udalo mi sie wykopac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balrog Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Kiedyś umieściłem podobny post i wszyscy byli w miarę zgodni. Jeżeli chodzi o OC to ją odradzano a w innym przypadku mówiono że to jest dobra płyta jak za te pieniądze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 KT4V minusy: -CPU voltage do 1.7V mozna bylo ustawic na 1700xp ut3c default 1.6V; -CRC errory na HDD na wersji biosu ponizej 1.7 -zacinajacy sie dzwiek w filmach po 40-50 minucie na zintegrowanym dzwieku -brak gameportu -to KT400 KT4V plusy: +cena +plecak MSI (czasem dają) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Plyta w miare szybka i stabilna,ale nie nadajaca sie do O/C...jak chcesz troszke pokrecic to moze kup tego ECS'a ktorym podniecaja sie nawet tacy maniacy Abit'a jak AMD Rulezz :wink: (pozdrawiam).Drugie wyjscie jest takie,ze dozbierasz troszke kasiorki i kupisz sobie cos na nForce2 np.Soltek'a FRN2-L (ponizej 400zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 KT3V/KT4V to IMHO najgorszy produkt MSI lepiej kupić ECS L7S7A2 Jakiś czas temu wymieniłem MSI Kt3 ultra na tego ECS i nie byłem zawiedziony :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 dlaczego nie nadaje sie do O/C ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 dlaczego nie nadaje sie do O/C ??Bo ma bardzo małe możliwości w tej materii :? cobacz sobie CPU Database i zobacz gdzie jest MSI :? napewno MSI robi stabilne i perfekcyjnie wykonane płyty główne , natomiast opcje OC są cienkawe :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 mialem przez pare dni i wymienilem na ta z podpisu -nie chciala dobrze dzialac z sb live (trzaski szum i takie tam ) -zawyrza temp procka -ma slaba wydajnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 o ile zawyza temp proca ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 o ile zawyza temp proca ?? wtedy mialem a2100xp i zaraz po starcie mialem 50c w sumie to niezwrocilbym na to uwagi gdyby coolermaster silent nie szedl na max obrotach i nie wyl jak opetanty ... rozne pasty cuda niewidy i tem. zaraz po starcie systemu 50c ... po zmianie na gigabyte temp. po starcie wynosila 36c i nie przekraczala nigdy 45c ... ja na Twoim miejscu niepakowalbym sie w tego MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 i ile dales za tego Gigabyta ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 i ile dales za tego Gigabyta ?? wtedy jakies 380 zl teraz sa tansze http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3910 ten gigabyte to calkiem znosna plyta tylko ze niema zmiany mnoznika dla cpu ale zawsze mozna zrobic drutmoda ... ale jak nie krecisz procka to polecam stabilna , bezproblemowa i chyba jedna z wydajniejszych na kt400 ... chociaz niewiele drozej sa modele na kt400A i kt600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Jeśli nie będzie OC to bierz, jeśli będzie to odpada... Ja mam co prawda KT4 Ultra ale chyba odnosi się to też do KT4V: podkręcić da się spokojnie 1700 XP+ na 166x11.5 bez podnoszenia napięcia (może nawet troszkę więcej ale nie sprawdzałem. Oczywiście 1466->1909 MHz to żadne podkręcanie ale jak chcesz tylko lekko podkręcić bez podnoszenia napięcia to ta płyta wystarczy. ). Ma zmianę mnożnika bez drutmoda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIWAJ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Nie wiem dlaczego tak narzekacie na te plytke , Ja nie mam z nia zadnych problemow, eksploatuje od kilku miesiecy a i podkrecilem na niej moim zdaniem przyzwoicie(patrz podpis).- oczywiscie max stabilny, temp w steressie 51-53C Za te cene nie ma nic lepszego na rynku ,POLECAM !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 znajomy kupil to niechsie teraz martwi...a mowilem wez cos na nf2.... tak to jest jak sie dobrych rad nie slucha.... mam pytanko, jesli koles kupil mobo razem z reszta bebechow to czy nie powinien dostac jakichs cd od msi? MSI zawsze cos dodawalo extra do swoich produktow... czyzby ta genialana firma wypiela sklaajaca kompa niecnie zatrzymala sobie te CD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 MSI daje kilka CD z softem do kart graficznych, a z płytami głównymi jest tylko krążek ze sterownikami. Tak więc sprzedawca nikogo nie zrobił w balona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 a to dzieki za sprostowanie :) swoja droga przyponialme sobie jakie jaja byly kiedys z prolinkami i gf4... w jednym actionie sprzedawali za ta sama cene z grami a tak skad ja mnialem nagle same.. :) i badz tu "mondry" :D .. najsmieszniejsze ze w wszystkich reckach byla wersja z cd.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 EEEE piepszycie od rzeczy ja mam i nie narzekam oc tez mozna - teraz leci ja w opisie , ale u kumpla na lepszej zasilce i wc to poszedl na 12,5 X 189 1,625v - tu blad 1,8 v :oops: wiec spox a oc to zalezy glownie od proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 EEEE piepszycie od rzeczy ja mam i nie narzekam oc tez mozna - teraz leci ja w opisie , ale u kumpla na lepszej zasilce i wc to poszedl na 12,5 X 189 1,625v wiec spox a oc to zalezy glownie od procaHe Jeśli dla Ciebie 12,5 x 189 na WC to osiągnięcie to ja wysiadam. Aha, jeszcze jedno - mam uwierzyć że Twój proc leci przy takim FSB i mnożniku na 1,625V...?!? 8O UPDATE: Poszedł - tzn. BIOS go "zobaczył"...? Bo napewno daleko mu do załadowania Windy przy takim VCore nie mówiąc o jakiejkolwiek stabilności... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 nie to byl blad 1,8 v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 -zacinajacy sie dzwiek w filmach po 40-50 minucie na zintegrowanym dzwiekuCzy widziałeś gdzieś rozwiązanie tego problemu? Bo chyba KT3U2 ma tą samą przypadłość, przynajmniej tak jest u mnie, po 1 zawsze zacinki dzwięku, muszę go restartnąć i znowu na godzinę spoko. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 elo Musicie miec jakies kiepskie sztuki , ja ma i polecam plyta bezproblemowa oc lajtowe wystarczy za cene około 300pln to chyba dobry wybór pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Płytka moim zdaniem jest jedną z najlepszych jak za tą cenę. Nie mam najmniejszych problemów. Nawet przy OC (oczywiście nie ekstremalnym :D ) jest stabilna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 bardzo dobra plyta mam linuxa i w2k wsztsko jest stabilne nawet procka podkrecilem do 2324 mhz (14x 166) ale tylko do testow (i tak byl stabilny ale poco mi taka czestotliwosc procka) zadnych problemow z dzwiekim w filmach i zero zwiech. Polecam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 nawet procka podkrecilem do 2324 mhz (14x 166) ale tylko do testow (i tak byl stabilny ale poco mi taka czestotliwosc procka)Jak rozumiem, ten właśnie wynik masz w podpisie:.: Athlon XP 1700+@2800+ vcore 1.625v (drut mod) :) (Cooler za 35 zeta temp stress 54*C) .:. MSI KT4V .:. 512 MB DDR .:. GF4MX 440 270/300 400/500 .:.40 GB MAXTOR .:.Ale w ten sposób wygląda, jakbyś pracował na stałe na tak wykręconym procku. Na zwykłym coolerze? :? I vcore 1.625? Czyli napięcie też modowałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Ja moge polecic w tej samej cenie EpoXa 8K9A albo Asusa A7V8X-X u mnie te płyty są po 290zł z 2 letnią gwarancją i chyba lepszy od tego Microstara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 nawet procka podkrecilem do 2324 mhz (14x 166) ale tylko do testow (i tak byl stabilny ale poco mi taka czestotliwosc procka)Jak rozumiem, ten właśnie wynik masz w podpisie:.: Athlon XP 1700+@2800+ vcore 1.625v (drut mod) :) (Cooler za 35 zeta temp stress 54*C) .:. MSI KT4V .:. 512 MB DDR .:. GF4MX 440 270/300 400/500 .:.40 GB MAXTOR .:.Ale w ten sposób wygląda, jakbyś pracował na stałe na tak wykręconym procku. Na zwykłym coolerze? :? I vcore 1.625? Czyli napięcie też modowałeś?O czym ty do niego rozmawiasz? Od kiedy 2800+ to 2324MHz??? Przecież napisał ci że nie pracuje na tak wykręconym procku, tylko testował przy takich ustawieniach... A zresztą jeśli wierzysz że puścił by proca na 2324 przy Vcore 1,625 i komp był by stabilny to jesteś LAMA, bo taki procesor pracujący przy takim FSB na takim VCore był by ewenementem na skale światową... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...