monti Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 nawet procka podkrecilem do 2324 mhz (14x 166) ale tylko do testow (i tak byl stabilny ale poco mi taka czestotliwosc procka)Jak rozumiem, ten właśnie wynik masz w podpisie:.: Athlon XP 1700+@2800+ vcore 1.625v (drut mod) :) (Cooler za 35 zeta temp stress 54*C) .:. MSI KT4V .:. 512 MB DDR .:. GF4MX 440 270/300 400/500 .:.40 GB MAXTOR .:.Ale w ten sposób wygląda, jakbyś pracował na stałe na tak wykręconym procku. Na zwykłym coolerze? :? I vcore 1.625? Czyli napięcie też modowałeś? I dobrze ze wyglonda ze pracuje na stale bo chodzi tak na stale :) czasmi daje na 13x166 ale to jak jest barfzo goraco (upaly) tak mam cooler za 35 zeta jakis tytan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 nawet procka podkrecilem do 2324 mhz (14x 166) ale tylko do testow (i tak byl stabilny ale poco mi taka czestotliwosc procka)Jak rozumiem, ten właśnie wynik masz w podpisie:.: Athlon XP 1700+@2800+ vcore 1.625v (drut mod) :) (Cooler za 35 zeta temp stress 54*C) .:. MSI KT4V .:. 512 MB DDR .:. GF4MX 440 270/300 400/500 .:.40 GB MAXTOR .:.Ale w ten sposób wygląda, jakbyś pracował na stałe na tak wykręconym procku. Na zwykłym coolerze? :? I vcore 1.625? Czyli napięcie też modowałeś? I dobrze ze wyglonda ze pracuje na stale bo chodzi tak na stale :) czasmi daje na 13x166 ale to jak jest barfzo goraco (upaly) tak mam cooler za 35 zeta jakis tytan zeby uzyskac takie napiecie polaczylem jeden mostek na procku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 nawet procka podkrecilem do 2324 mhz (14x 166) ale tylko do testow (i tak byl stabilny ale poco mi taka czestotliwosc procka)Jak rozumiem, ten właśnie wynik masz w podpisie:.: Athlon XP 1700+@2800+ vcore 1.625v (drut mod) :) (Cooler za 35 zeta temp stress 54*C) .:. MSI KT4V .:. 512 MB DDR .:. GF4MX 440 270/300 400/500 .:.40 GB MAXTOR .:.Ale w ten sposób wygląda, jakbyś pracował na stałe na tak wykręconym procku. Na zwykłym coolerze? :? I vcore 1.625? Czyli napięcie też modowałeś? I dobrze ze wyglonda ze pracuje na stale bo chodzi tak na stale :) czasmi daje na 13x166 ale to jak jest barfzo goraco (upaly) tak mam cooler za 35 zeta jakis tytan zeby uzyskac takie napiecie polaczylem jeden mostek na procku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 nawet procka podkrecilem do 2324 mhz (14x 166) ale tylko do testow (i tak byl stabilny ale poco mi taka czestotliwosc procka) Jak rozumiem, ten właśnie wynik masz w podpisie: .: Athlon XP 1700+@2800+ vcore 1.625v (drut mod) :) (Cooler za 35 zeta temp stress 54*C) .:. MSI KT4V .:. 512 MB DDR .:. GF4MX 440 270/300 400/500 .:.40 GB MAXTOR .:. Ale w ten sposób wygląda, jakbyś pracował na stałe na tak wykręconym procku. Na zwykłym coolerze? :? I vcore 1.625? Czyli napięcie też modowałeś? O czym ty do niego rozmawiasz? Od kiedy 2800+ to 2324MHz??? Przecież napisał ci że nie pracuje na tak wykręconym procku, tylko testował przy takich ustawieniach... A zresztą jeśli wierzysz że puścił by proca na 2324 przy Vcore 1,625 i komp był by stabilny to jesteś LAMA 2324mhz puscilem go na napiecu 1.7v choc teraz niepamietam czy to czasem nie bylo cos w garnicy 2400 mhz tzn 2360 albo jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balrog Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 KT4V minusy: -zacinajacy sie dzwiek w filmach po 40-50 minucie na zintegrowanym dzwieku U mnie nic takiego się nie dzieje, jedynie gdy uruchamiam kompa to zacina mi się dźwięk podczas ładowania się windowsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balrog Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 KT4V minusy: -zacinajacy sie dzwiek w filmach po 40-50 minucie na zintegrowanym dzwieku U mnie nic takiego się nie dzieje, jedynie gdy uruchamiam kompa to zacina mi się dźwięk podczas ładowania się windowsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 O czym ty do niego rozmawiasz? Od kiedy 2800+ to 2324MHz??? Przecież napisał ci że nie pracuje na tak wykręconym procku, tylko testował przy takich ustawieniach... A zresztą jeśli wierzysz że puścił by proca na 2324 przy Vcore 1,625 i komp był by stabilny to jesteś LAMA Istoto szczekająca, ja nie wiem, jak bios tej płyty zachowałby się przy ustawieniach 14X166. Choć fakt -- to powinno być raczej 2900+. Nie zastanawiałam się, czy samo 2800+ miałoby wynikać z rozpoznania proca jako Bartona 12.5X166 czy jako Thoroughbreda 13.5x166.7 (a to drugie już bliższe w MHz). Ponieważ najwyraźniej tego nie zauważyłeś, wyjaśnię Ci, że w poprzednim poście ukazałam swoje wątpliwości związane z podpisem montiego, tyle tylko, że zrobiłam to bez szczekania. monti, dziękuję za odpowiedź. Ale teraz to już się całkiem pogubiłam, jakie ustawienia masz na co dzień. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Istoto szczekająca, ja nie wiem, jak bios tej płyty zachowałby się przy ustawieniach 14X166. Choć fakt -- to powinno być raczej 2900+.Powinno być ponad 3000+ Nie zastanawiałam się, czy samo 2800+ miałoby wynikać z rozpoznania proca jako Bartona 12.5X166 czy jako Thoroughbreda 13.5x166.7 (a to drugie już bliższe w MHz).Jaki Barton, co ty do hu*** pier******* zapszeproszeniem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Istoto szczekająca, ja nie wiem, jak bios tej płyty zachowałby się przy ustawieniach 14X166. Choć fakt -- to powinno być raczej 2900+.Powinno być ponad 3000+ Nie zastanawiałam się, czy samo 2800+ miałoby wynikać z rozpoznania proca jako Bartona 12.5X166 czy jako Thoroughbreda 13.5x166.7 (a to drugie już bliższe w MHz).Jaki Barton, co ty do hu*** pier******* 1. Uwaga na język -- nie przystoi tak do kobiety. 2. Pisze się ch*** 3. A taki barton, że normalny AXP nie chodzi na 166, a biosy MSI słynne są z podawania dziwnych PR w zależności od ustawionego FSB. Przeczytaj jeszcze raz posty Montiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Istoto szczekająca, ja nie wiem, jak bios tej płyty zachowałby się przy ustawieniach 14X166. Choć fakt -- to powinno być raczej 2900+.Powinno być ponad 3000+ Nie zastanawiałam się, czy samo 2800+ miałoby wynikać z rozpoznania proca jako Bartona 12.5X166 czy jako Thoroughbreda 13.5x166.7 (a to drugie już bliższe w MHz).Jaki Barton, co ty do hu*** pier******* zapszeproszeniem 8OO tak, zdecydowanie za przeproszeniem. Mówię o sposobie przydzielania oznaczeń procesora przez bios płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bull_terrier Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 I dobrze ze wyglonda ze pracuje na stale bo chodzi tak na stale :) czasmi daje na 13x166 le to jak jest barfzo goraco (upaly) tak mam cooler za 35 zeta jakis tytan zeby uzyskac takie napiecie polaczylem jeden mostek na procku Mam pytanko odnosnie mnzoznika. Jak go uzyskales, poprzez drut moda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Przepraszam za ton, ale to przez tą "istotę szczekającą". Dijkstra -> Athlonem? Możesz powiedzieć czy mój jest normalny? A może jest nienormalny ciekawe?... Uwaga ludzie - w siriusie sprzedają nienormalne Athlony!!! Oto linki: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5181&sid=1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5470&sid=1 Kolejny LOL na oślą... Monti -> zrób sobie VMod-a na płycie, nie będziesz musiał "okaleczać" procesora... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Przepraszam za ton, ale to przez tą "istotę szczekającą". Dijkstra -> Athlonem? Możesz powiedzieć czy mój jest normalny? A może jest nienormalny ciekawe?... Uwaga ludzie - w siriusie sprzedają nienormalne Athlony!!! Oto linki: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5181&sid=1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5470&sid=1 Kolejny LOL na oślą... Odpowiem za Dijkstrę, bo ja jakoś rozumiem, a Ty nie. AXP 1700+, bo takiego wykręcił monti i takiemu bios przydzielił oznaczenie, nie chodzi normalnie na FSB 166MHz. A żeby nie kontynuować jałowej dyskusji, przeczytaj sobie to. No chyba że zgodnie z Twoimi słowami wolisz iść tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Przepraszam za ton, ale to przez tą "istotę szczekającą". Dijkstra -> Athlonem? Możesz powiedzieć czy mój jest normalny? A może jest nienormalny ciekawe?... Uwaga ludzie - w siriusie sprzedają nienormalne Athlony!!! Oto linki: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5181&sid=1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5470&sid=1 Kolejny LOL na oślą... Odpowiem za Dijkstrę, bo ja jakoś rozumiem, a Ty nie. AXP 1700+, bo takiego wykręcił monti i takiemu bios przydzielił oznaczenie, nie chodzi normalnie na FSB 166MHz. A żeby nie kontynuować jałowej dyskusji, przeczytaj sobie to. No chyba że zgodnie z Twoimi słowami wolisz iść tutaj. Spoko Miope, nie musisz mi podawać linków z oznaczeniami AXP. Ja naprawde jestem dobrze zorientowany w tym temacie. Po prostu denerwuje mnie to, że ktoś poucza mnie w sprawie Bartonów, szczeka swoimi mądrościami :P , a potem twierdzi, że nie ma NORMALNYCH AXP chodzących na FSB 333... To był taki minidojazd, ale ty chyba go nie zakumałaś - a szkoda, bo chciałem, aby to Dijkstra wypowiedział się w tym temacie, a nie Ty :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Jak musisz zabłysnąć, to sugeruję coś innego niż łapanie mnie za słowa, bo już pokazałeś, że znasz głównie takie z podwórka. Wyraziłem się nieprecyzyjnie -- napisałem "normalny AXP", zamiast "normalnie AXP", mając na myśli tego konkretnego, którego ma monti, biegającego na 133. Po prostu denerwuje mnie to, że ktoś poucza mnie w sprawie Bartonów, szczeka swoimi mądrościami , a potem twierdzi, że nie ma NORMALNYCH AXP chodzących na FSB 333... I to mówi ekspert od bartonów, który jeszcze 29 lipca kupowałby bartona, bo to coś nowego? Dla mnie EOT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Co za gość... :P Człowieku, chodziło mi o to, że to zawsze coś nowego w kompie... Nie mam pytań do tego pana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Co za gość... :P Człowieku, chodziło mi o to, że to zawsze coś nowego w kompie... Nie mam pytań do tego pana... Jaaaasne ;] Ej no, chodź się jeszcze pokłócimy, nudno dziś na bordzie ;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Co za gość... :P Człowieku, chodziło mi o to, że to zawsze coś nowego w kompie... Nie mam pytań do tego pana... Jaaaasne ;] Ej no, chodź się jeszcze pokłócimy, nudno dziś na bordzie ;]]] Nie mam zamiaru się kłócić, nie o to tu chodzi... PS1. Czy dla Ciebie nowa koszula, nowe buty, itp. to te rzeczy, które zostały wyprodukowane 2 tygodnie temu? Bo dla mnie nie? Dla mnie coś nowego w komputerze to jakaś zmiana, bo bardzo znudził mnie już serial pt. AXDA 1700+ itp itd. i fajnie było by go wreszczie przełączyć - np na Bartona... PS2. Zmiana "normalny" na "normalnie" nic nie zmienia, bo dalej wychodzi na to, że Athlon chodzący nba FSB 166 jest Athlonem biegającym "nienormalnie"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Nie mam zamiaru się kłócić, nie o to tu chodzi... PS1. Czy dla Ciebie nowa koszula, nowe buty, itp. to te rzeczy, które zostały wyprodukowane 2 tygodnie temu? Bo dla mnie nie? Dla mnie coś nowego w komputerze to jakaś zmiana, bo bardzo znudził mnie już serial pt. AXDA 1700+ itp itd. i fajnie było by go wreszczie przełączyć - np na Bartona... PS2. Zmiana "normalny" na "normalnie" nic nie zmienia, bo dalej wychodzi na to, że Athlon chodzący nba FSB 166 jest Athlonem biegającym "nienormalnie"... 1. Z kłóceniem to był żart; wiesz, tam były emoty. 2. Zamiana "normalny" na "normalnie" akurat w przypadku KT4 ma znaczenie, i wiedziałbyś to, jakbyś czytał uważnie, zamiast błyszczeć za wszelką cenę i określać Miope jako lamę. Ta płyta nieco glupieje przy obliczaniu PR przy 166, i Miope poświęciła kilka dni, żeby to ustalić, oraz kilka innych faktów. Przeczytaj też uważnie posty Montiego, to może zauważysz o co chodzi Miope -- o ile ponownie nie będziesz starał się błyszczeć. Dla mnie EOT, przestaje śledzić temat, więc nie wysilaj się na kolejną odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Spox, zrobie Ci na złość i się poświęce... Ja chciałem tylko zwrócić uwagę na to, iż stwierdziłeś, że nie ma Athlonów biegających fabrycznie na FSB 333. A ty cały czas zasłaniasz się tym, że KT4 pokazuje to i tamto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Spox, zrobie Ci na złość i się poświęce... Ja chciałem tylko zwrócić uwagę na to, iż stwierdziłeś, że nie ma Athlonów biegających fabrycznie na FSB 333. A ty cały czas zasłaniasz się tym, że KT4 pokazuje to i tamto... kucyk, nie zmieniaj słów, bo zmieniasz znaczenie. Dijkstra nie użył słowa "fabrycznie". Jego wypowiedź była skrótowa, co sam przyznał. Rozwinęłam Ci ten skrót: AXP 1700+, bo takiego wykręcił monti i takiemu bios przydzielił oznaczenie Dijkstra również: Wyraziłem się nieprecyzyjnie -- napisałem "normalny AXP", zamiast "normalnie AXP", mając na myśli tego konkretnego, którego ma monti, biegającego na 133 Wiesz, ja nie zauważyłam, żeby Dijkstra Cię tutaj "pouczał w sprawie Bartonów, szczekał swoimi mądrościami". To Ty nie zrozumiałeś, o co mi chodzi, i od razu rzuciłeś mięsem. Myśmy Ci tylko odpowiedzieli na pytanie, dlaczego mówiłam o Bartonie. I żadne z nas "nie zasłania się" wskazaniami płyty -- te wskazania są tu istotą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 O czym ty do niego rozmawiasz? Od kiedy 2800+ to 2324MHz??? Przecież napisał ci że nie pracuje na tak wykręconym procku, tylko testował przy takich ustawieniach... A zresztą jeśli wierzysz że puścił by proca na 2324 przy Vcore 1,625 i komp był by stabilny to jesteś LAMA Istoto szczekająca, ja nie wiem, jak bios tej płyty zachowałby się przy ustawieniach 14X166. Choć fakt -- to powinno być raczej 2900+. Nie zastanawiałam się, czy samo 2800+ miałoby wynikać z rozpoznania proca jako Bartona 12.5X166 czy jako Thoroughbreda 13.5x166.7 (a to drugie już bliższe w MHz). Ponieważ najwyraźniej tego nie zauważyłeś, wyjaśnię Ci, że w poprzednim poście ukazałam swoje wątpliwości związane z podpisem montiego, tyle tylko, że zrobiłam to bez szczekania. monti, dziękuję za odpowiedź. Ale teraz to już się całkiem pogubiłam, jakie ustawienia masz na co dzień. :D nacodzien mam na 2800+ tylko teraz jak byly upaly to czasem musaielm go puscic na 2700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Przepraszam za ton, ale to przez tą "istotę szczekającą". Dijkstra -> Athlonem? Możesz powiedzieć czy mój jest normalny? A może jest nienormalny ciekawe?... Uwaga ludzie - w siriusie sprzedają nienormalne Athlony!!! Oto linki: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5181&sid=1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5470&sid=1 Kolejny LOL na oślą... Monti -> czemu okaleczac ? ja tylko jedn mostek polaczylem lakierem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 SERIO ZAWYŻA TEMP. PROCKA Ja mam Athlona 1Ghz i teraz jak przeglądam forum to mam 55 C (srebna pasta i Cooper Shim + Cooler Master Xdream HAC V81 obr. 3200-min). Jak BYŁO otwrte okno i ZIMNO BARDZO było i prędkość na max 5200 (chyba 5200) to temp 49 stopni i tak w ZADUŻO ------------------------------------------------------------- Jak osiągnołem te 49 stopni to go podkręciłem do 1200 MHz i chodził stabilnie :P. Czasami zwiechy mam ale to raczej przez zasilacz MA 6 LAT!!!!! Minus KT4V mała możliwość kombinacje z napięciem:( MSI KT4V | AMD ATHLON 1GHZ | Cooler Master HAC-V81 X-DREAM | Creative 3D Blaster ANNIHILATOR GeForce256 :( | 256 DDR 333 (noname:() | MAXTOR 40 GB ATA-100 | LiteON LTR 52327S | Asus CD-A500S | Logitech optical |Sound Blaster AUDIGY+Kino Domowe SONY :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 no to ja dorzuce troszke o swojej kt4v: w swoim czasie byla "najtańsza z najlepszych";p i właśnie dlatego ją wybrałem o/c: max co mi sie udalo wykrecic to 12,5x180 MHz synchronicznie z pamięcią elixir - procesor DUT3C z napięciem podniesionym do 1,7V, napięcie na pamięci podniesione o 0,1 V wszystkie częstotliwości powyżej 180 MHz, nawet z niższym mnożnikiem powodowały jakiś błąd (czasem zwis, czasem błąd ładowania windy) aktualnie jade na 12x166 MHz bo i więcej nie potrzeba :D temperatura: u mnie na coolerku spire falconrock II i zamknietej obudowie jest max. 51-52 st w stresie (prime), w idle jest ok 45 nie sądzę, żeby płyta zawyżała temperaturę wnioski: płyta nie jest do ekstremalnego overclockingu, ale wcale nie taka najgorsza, jak sugerują niektórzy w tym wątku; nie występują u mnie żadne bugi typu zacinający się dźwięk czy CRC error przy kopiowaniu danych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nietykalny86 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Czego wy chcecie od tego MSI KT4V?? Ja mam MSI KT3V i spokojnie Duron 1400MHz (Applebred) kręci na tej płytce na 2500MHz przy napięciu 1,7V. A miałem Athlona 1700+, który chodził na mnożniku 12,5x i FSB 200MHz i nic się nie działo! Napięcie wtedy było na 1,7. Wg mnie płyty MSI KT3V i KT4V są super! Fakt ograniczają napięcie. NIe ma też żadnego zacinania dźwięku. KT3V i KT4V to te same płyty (różnią się chipsetem północnym). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 No ok po dołączeniu paru wentyli i up.. biosu 35 stopni :D A co kręcenia to się bawiłem tylko szyną :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Jak po wakacjach kupowałem nowe mobo to najpierw był gigabyte ga-vt600 na kt 600 i co to za shit byl temperature mi pokazwyal na poziomie 70 C 8O 8O Gdzieś leży cały topic o tym :) Wymienili mi na kt4v doradził mi znajomy serwisant(BIT - Kraków) (biorąc pod uwage że nie mam zamiaru krecic proca ekstremalnie ) . A co do nfroce to ja je serdzecznie pi.....e jak zobaczylem ile tych waszych epoxow, abitów , asusów , leżało w serwisie (na serwisie w Action i w Bicie) to mózg stawał dęba. Oczywiście bez obrazy do użytkowników tych płyt . CO DO TEMATU : -dobra stabilna płyta , mi nigdy nie wyskoczył żaden crc błąd :) -nigdy nie miałem żadnych przypadłości co do odtwarzania dzwieku w filmach 8O 8O Fajny patent jest z D bracketem :)(takie coś na śledziu) 4 lampki które pokazują Ci co jest nie tak jak ci sie hardwere sypie . Ja jestem zadowolony , jednak wybór należy do Ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 to sie w pore kapnołem jaki ten topic stary :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8O 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 A no w pore D-Bracket fakt fajna sprawa ale jest jeszcze S-Bracket (do dźwięku) m.in.: a) wyj. cyfrowe -optical (światłowód) -SPDIF (jack) B) wyj. ceneter/sub c) wyj. tyłprzód :D dzięki temu nie trzeba zmieniać kabli do multi_channel z mikrofonem i "line-in" Kto ma płytke wiem o czym mówie :P Co mi się podoba to to: - że szyna jest od 100 DO 280 - live monitor (updaty sterów soft'u i biosów, prosto z internetu :D ) itp. Co do nadawania się płyty do podkręcania to sie nie wypowiadam bo nie mam odpowiedniego sprzętu do tego: zasilacz 250 W (noname), 256 DDR 333 (noname o dziwo na 266 CL 2!!) no i procek antek 1GHz co ja mogę z nim zrobić :(. na 1250 winda juz nie wstaje (niebieski ekran :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...