paka747 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Cześć Jako że nie mam niczego co mógłbym wrzucić w koszty w grudniu :), to postanowiłem że wymienię monitor na coś lepszego. Aktualnie posiadam 2x Dell U2412M (24'). Myślę o zakupie czegoś bardziej przeznaczonego do gier i trochę większego. Komputera używam do grania w FPS, RPG, strategie oraz do programowania w stosunku 50/50. Obecne monitory podłączone są do GTX 1080 i pewnie tak zostanie przez dłuższy czas. Zależy mi, żeby nowy monitor oferował wyższą częstotliwość odświeżania niż 60 Hz oraz dobre kolory. Co do wielkości, celuję w 27'+. Siedzę ok 70-80 cm od ekranów. Maksymalny budżet to 2500 zł (chyba że jest coś super za 3K, to też wezmę) Co do tej pory wzbudziło moje zainteresowanie: BenQ ZOWIE XL2740 (Nie wiem czy powrót do TN będzie przyjemny) ASUS ROG STRIX XG32VQ (Idealny rozmiar) ASUS ROG Swift PG278QR (G-Sync jest chyba zaletą) Acer Predator XB271HU Acer Predator Z301Cbmiphzx (21:9 wada czy zaleta?) Proszę o jakieś propozycję lub wybicie mi z głowy zakupu nowego monitora z jakiegoś rozsądnego powodu. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opie89 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ładując tyle kasy w monitor przydałaby się funkcja G-Sync pod GTX-a. Przy 27+ calach poniżej FHD nie ma co schodzić, będzie to za niska rozdziałka. Pytanie też, czy matryca TN będzie wystarczająca? Kolory w tych nowych sprzętach są co prawda nieco lepsze, ale kąty widzenia fatalne. Bliżej górnej granicy budżetu jest sprzęt od LG - LG 31,5" 32GK850G. 31,5", rozdzielczość WQHD, matryca VA, a więc kąty widzenia takie jak w IPS.Monitor ma bardzo dobre odwzorowanie kolorów oraz wysoki kontrast. Odświeżanie 144 Hz, podkręcane do 165 Hz, oraz technologia G-Sync. Czas reakcji na poziomie 5 ms, ale trudno oczekiwać niższego, to nie matryca TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 https://www.komputronik.pl/product/289845/acer-predator-xb271hubmiprz-165hz-g-sync-.html Bierz ten monitor, będziesz zadowolony :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsweepI Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Dnia 13.12.2018 o 00:24, Gosu napisał: https://www.komputronik.pl/product/289845/acer-predator-xb271hubmiprz-165hz-g-sync-.html Bierz ten monitor, będziesz zadowolony :) Właśnie w tym problem że nigdzie go nie ma i nie wiedza kiedy będzie, pisałem do X-kom.morele, komputronik i proline. Jedynie do sciagniecia z Niemieckiego Amazona. Zostaje Asus, Aoc I na stanie Viewsonic XG2703. Sam jestem w kropce i nie wiem co z tych 3 modeli 1440p 144Hz z G-sync wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Przyjechał do mnie na testy AOC AG271QG . Dam znać jak się sprawuje bo to też łakomy kąsek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...