Ashanen Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Witam, Mam pytanko, posiadam obudowę fractal design node 304 i kupilem sobie do takiej malej klatki niezłą bestię, bo ryzen r7 2700x. Gdy dowiedziałem się, że AMD dodaje cooler do zestawu to nie zastanawiałem się zbyt wiele i zainstalowałem stockowe chłodzenie dla sprawdzenia wydajności. Odpaliłem sobie benchmark ( 100% obciażenia) i za każdym razem dobijam do 85 stopni. Z tego co widziałem są to maksymalne dopuszczalne temperatury. W grach więcej niż 70-75 nie uświadczyłem. Pytanko, rozglądać się za lepszym chłodzeniem, a może to max w takiej małej obudownie? Mam jeszcze Noctua NH-U9S, będzie lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2022 Faktycznie goraco u ciebie. Moze masz slaby przewiew w budzie. U mnie podczas spoczynku 27 a w grach dobija do 55. Dodam tylko ze wczoraj wymianialem paste (mx2). W obudowie mam 8x12 wentyli wiec moze dlatego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2022 W dniu 31.03.2022 o 13:54, lukczas napisał: Faktycznie goraco u ciebie. Moze masz slaby przewiew w budzie. U mnie podczas spoczynku 27 a w grach dobija do 55. Dodam tylko ze wczoraj wymianialem paste (mx2). W obudowie mam 8x12 wentyli wiec moze dlatego. Gość testował to na pełnym obciążeniu (i prawidłowo) czyli odpal jakiegoś Cinebench R23 multicore, a nie jakieś śmieszne gierki. ... no i jak rozumiem podajesz temperatury mając chłodzenie BOX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Wypadało by dorzucić fotę jak wygląda wentylacja w obudowie, bo jeśli masz tylko wiatrak na CPU oraz te na GPU, to cudów nie będzie, a co więcej z czasem możesz zacząć te komponenty przegrzewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...