TomekXavi Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 Witam , moje pytanie jest następujące : czy jest sens kupowania dwóch kości ram do procesora Ryzen 3 2200G jeśli chcę kupić dedykowaną grafikę ? Procesor używa ramu jedynie jako wsparcia dla zintegrowanego układu graficznego czy jak to wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 a posiadasz już tego 2200g? tak - zintegrowana z rysiem vega 8 nie posiada własnej pamięci, tzn VRAM, i musi korzystać z pamięci RAM - ustawia się to w uefi/biosie. kupuje się zestaw dwóch kości, aby działały one w trybie dual channel, co zwiększa ich wydajność niż w przypadku stosowania pojedynczej kości. Czyli przykładowo 1x8 GB będzie pracować gorzej niż zestaw 2x4 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekXavi Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 Jeszcze nie posiadam , przymierzam się do kupna czegoś takiego https://www.x-kom.pl/lista/9lvg578nz , czyli lepiej wziąć teraz 2x4gb nawet jeśli chcę za 2-3 msc dokupić drugą kość 8 gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 jeśli na 100% niebawem kupisz drugą 8, to teraz możesz wziąć jedną. Byle byś tego nie zaniedbał. Po co tyle tematów? Wystarczył jeden. eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekXavi Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 Potrzebowałem szybko zaspokoić swoją wiedzę :D a coś na temat reszty podzespołów możesz się wypowiedzieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...