Skocz do zawartości
Ozzy_diamond

Jaką gierkę RPG polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za propozycje :)

Słyszłem że jak się ma oryginał Arcanum to patch niweluje ten chaniebny błąd 50-ego levelu, czy to prawda :?:

Niedawno widziałem recenzję w ŚGK jakiegoś RPG-a który dostał prawie 10!, ale wymagania ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>ne w kosmos :cry: , może na moim kompie by jakoś chodziła :? , a i nazwy jej nie pamiętam - jakaś długa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od zawsze uważałem że RPGi to najfajniejszy gatunek grów :lol:

a moi faworyci to:

1. Baldurs gate 1&2

2. Fallout 1&2

3. Icewind Dale

4. Diablo 1&2 :lol:

4. Darkstone

Hmm, w co ja jeszcze grałem??

a Planescape Torment, Arcanum, Vampire no i seria Might &Magic

i czekam na Neverwinter Nights...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszłem że jak się ma oryginał Arcanum to patch niweluje ten chaniebny błąd 50-ego levelu, czy to prawda :?: 

Niedawno widziałem recenzję w ŚGK jakiegoś RPG-a który dostał prawie 10!, ale wymagania ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>ne w kosmos :cry: , może na moim kompie by jakoś chodziła :? , a i nazwy jej nie pamiętam - jakaś długa...

Miałem tego patch i tylko twoi "przyjaciele" mogą się rozwijać powyżej 50, ty nie możesz. A skoro ja zawsze chodzę sam to nic to nie zmienia.

Wszyscy niby acy rasowi rpg-owcy to niech któryś z was się odezwie który grał we wspomnianą przeze mnie Betrayal at Krondor. Kilka miesięcy w to grałem i to codziennie a skończyć nie było łatwo. Dziś chyba sobie znowu ściągnę i zacznę od nowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tego patch i tylko twoi "przyjaciele" mogą się rozwijać powyżej 50, ty nie możesz. A skoro ja zawsze chodzę sam to nic to nie zmienia.

Wszyscy niby acy rasowi rpg-owcy to niech któryś z was się odezwie który grał we wspomnianą przeze mnie Betrayal at Krondor. Kilka miesięcy w to grałem i to codziennie a skończyć nie było łatwo. Dziś chyba sobie znowu ściągnę i zacznę od nowa...

ja grywałem / w ultimy underworld tez :) ale to baaardzo dawno temu/

a na razie odkurzyłem ufo1 i gram bo w3 mnie pastelowością ala ff7 ciut zniesmaczyło :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gra ktoś z Was może w Morrowind'a, niezłe oceny zbiera.

Ale wymagania zalecane ma tez niezłe (P4 1.6 i GF4 8O ).

Graliscie może w polską wersję Fallouta 2?, ja kilka razy przechodziłem wersję angielską i nieraz nie wszystko rozumiałem z dialogów. Warto kupić polską?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam DeusEx . Jak dla mnie najlepsza gra jaką popełnił człowiek. No i jeszcze UFO : Enemy Unknown ale to raczej już nie strategia. :)

Pytanie bylo o RPG ;) Ja z ciekawych gierek RPG to pare miesiecy gralem w Myth of Soma, gierka za darmo ale co miesiac za granie na serverku placi sie 10euro. Przyjemnie bylo bo duzo ludzi z kazdym mozna bylo pogadac. Ale zapewne Ultima Online lepsza. A dla fanow SW wkrotce SW:Galaxies (beta test wkrotce)

w sumie w Deus Ex jest nawet całkiem sporo rolpleja- takiego ładnegy Cyber Punka z papierzanego wydania.....

I tak Crpg to nie to samo co RPG - i chyba tak będzie zawsze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi oczywiście o Morrowind czyli 3 czesc Elders Scrolls. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jest to RPG wszechczasow i bez masła wgniata w ziemię takie BG2 czy M&M :!: :D :D Nie ma obecnie lepszego RPG i prawdopodobnie jeszcze długo nie będzie, może do czasu Elder Scrolls 4 :wink: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem Betrayala ze 3 razy, uwielbiałem go strasznie, część zagadek ze skrzynek pamiętam do dziś :!: 8O to były czasy... Jednak nie ma co ściągać BaK, trzeba podkręcać sprzęt by wydolił w Morrowind - dopiero teraz naprawdę doceniam każdą dodatkową moc sprzętu :!: :twisted: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi