Egon92 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Szukam monitora do przeznaczenia ogólnego (internet, gry [rpg, wyscigowe, mmo], filmy, okazjonalnie praca - tworzenie aplikacji i stron internetowych). Do tej pory korzystałem z 10 letniego ASUSA VW220 (21,5" TN 60Hz). Kryteria jakimi się kierowałem szukając nowego monitora: do 1800zł, 27", WQHD, dobre odwzorowanie kolorów, filtr niebieskiego światła, odświeżanie na poziomie 100Hz w górę, możliwość montażu na ścianie. W kolejności od najważniejszego. Posiadam gtx 1080, i5 6600k. W oko wpadły mi 2 modele: Samsung C27JG50QQUX oraz Acer XF270HUABMIIDPRZX Który z nich będzie odpowiedniejszy? Nie wiem czy lepsza dla mnie będzie matryca VA czy IPS. Nie mam porównania a w sklepach przy oświetleniu wszystko wygląda jednakowo praktycznie. Jestem otwarty również na inne propozycje w okolicach 1800zł. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Egon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...