doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Hej, zakupiłem używaną kartę graficzną z 2 - letnią gwarancją. Zainstalowałem sobie Shadow of the Tomb Raider i ustawiłem wszystko na full. Monitor FHD. W testach na YT widzę osiągi na poziomie 60FPS, u mnie średnie wychodzi 45FPS co wydaje mi się mało... Gdzie mogę szukać przyczyny? Odsyłać ją? Procek 9600k i 16GB szybkiego ramu do tego SSD pod m2. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Te testy z YT to na jakiej konfiguracji były robione ? Twój I5 lata na stock czy jest kręcony ? Ustawienia dokładnie te same co w testach na YT - AF/AA , HDR , DSR etc. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Testy z YT oglądałem różne, były nawet na 4690k. Procek u mnie nie kręcony. Przy maks ustawieniach mam np 60FPSów, ale i dropy do 30... P.S. Karta się nie grzeje, ma maks 65 stopni. Może to przez to, że mam ją na Riserze? Edytowane 8 Grudnia 2018 przez doriand1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zrobiłem również 3D Mark Fire Strike, wg. .testu z Internetu karta powinna osiągnąć 18231, u mnie jest 15801. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 to podłącz normalnie i sprawdź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Czy karta wpięta do pierwszego portu pcie x16 (tego najbliższego gniazda procesora)? Czy Gpu-z pokazuje: PCie x16 3.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Może z koparki i ma zmieniony bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Co do wpiecia upewnię się jak będę w domu. Bios w normalnej wersji, ale mogę podać po powrocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Riser był wpiety w to niższe gniazdo pcie. Teraz przepisałem w to wyższe i chyba jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Tak, mam najnowsze. Czy faktycznie te gniazda czymś się różnią? Jak wpiąłem w to najbliższe od procka to w teście wyszło mi + 15 fpsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2018 Może różnica w wersji PCIex? Wiem, że są (były?) płyty, w których górne, "główne" gniazdo było x16, a dolne x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...