Nargil Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zmieniłem wysłużonego prison'a v2 na alphacoola z tematu... i jestem zawiedziony. Na luzie niby ok, ale przy lekkim ociążeniu jest wyraźny skok temperatury. Do tego w stressie niemal 10*C więcej. Myślicie, że błąd w sztuce zakładania ? Pastę wcześniej miałem coollaboratory liquid pro, teraz Thermal Grizzly Conductonaut liquid metal. Robił ktoś z was podobną przesiadkę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2018 14 letni blok lepszy niz nowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) To jednak będzie raczej wina pompki, którą zmieniłem razem z blokiem. EK D5 XRES PWM. Ten mały ciek wodny, to wszystko co jest z siebie wydobyć przy pwm 100% (lub odłączonym pwm). Wcześniej była pompka CWU. https://photos.google.com/share/AF1QipPStEGtgixpuJFhPOVRPdeKpqxhbOw8djwjvBdi4rBFwAH0ZNcqVkmqrEGEn06WKw/photo/AF1QipP0UgDQ8glL3An67jMozmp15uPkhlSWDzxtSwkq?key=ZmpuV282bzVtajlkV2M3dXB2T0tmdmQ3amZqMzZR Chyba trzeba będzie reklamować. Układ jest zapowietrzony, bo zmieniłem dziś kierunek z pompa -> chlodnica -> cpu -> gpu -> pompa, na pompa -> gpu -> cpu -> chlodnica -> pompa, żeby pompa nie musiała walczyć z konwekcja... ale z takim flow to się to nigdy nie odpowietrzy. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 odkrec korek od reza - powietrze musi gdzies ujsc, wczesniej przed okdreceniem mozesz potrząsnąc kompem lub poobracac go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) To nic nie daje. Przecież to powietrze może się spokojnie zamienić z wodą w rezie. Tylko pompka nie ma siły go tam wtłoczyć. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...