Skocz do zawartości
Nargil

Wybacz Kyniek zgrzeszyłem, czyli prison v2 vs alphacool eisblock xpx

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem wysłużonego prison'a v2 na alphacoola z tematu... i jestem zawiedziony. Na luzie niby ok, ale przy lekkim ociążeniu jest wyraźny skok temperatury. Do tego w stressie niemal 10*C więcej. Myślicie, że błąd w sztuce zakładania ? Pastę wcześniej miałem coollaboratory liquid pro, teraz Thermal Grizzly Conductonaut liquid metal. Robił ktoś z was podobną przesiadkę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jednak będzie raczej wina pompki, którą zmieniłem razem z blokiem. EK D5 XRES PWM. Ten mały ciek wodny, to wszystko co jest z siebie wydobyć przy pwm 100% (lub odłączonym pwm). Wcześniej była pompka CWU.

https://photos.google.com/share/AF1QipPStEGtgixpuJFhPOVRPdeKpqxhbOw8djwjvBdi4rBFwAH0ZNcqVkmqrEGEn06WKw/photo/AF1QipP0UgDQ8glL3An67jMozmp15uPkhlSWDzxtSwkq?key=ZmpuV282bzVtajlkV2M3dXB2T0tmdmQ3amZqMzZR

Chyba trzeba będzie reklamować.

Układ jest zapowietrzony, bo zmieniłem dziś kierunek z pompa -> chlodnica -> cpu -> gpu -> pompa, na pompa -> gpu -> cpu -> chlodnica -> pompa, żeby pompa nie musiała walczyć z konwekcja... ale z takim flow to się to nigdy nie odpowietrzy.

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi