jorgus93zgr Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, Jestem na końcowym etapie składania komputera i największy problem mam z pamięciami RAM, ale po kolei. To co już mam: - i5 9600K - MSI Z390 tomahawk - Riotoro Enigma G2 850W - Samsung EVO 970 250 GB + 1 TB SSD - Zotac RTX 2080 AMP To co planuję kupić: - Obudowa, najprawdopodobniej wleci Phanteks Enthoo Pro lub Pro M (na pewno z oknem i na pewno Special Edition z Większą ilością wentylatorów i RGB) - Cooler (raczej powietrzny, ze względu na fundusze, coś w stylu Dark Rock 4, ale chętnie też poczytam opinie o chłodzeniu do tego zestawu) RAMy, nad którymi się zastanawiam to (w każdym przypadku 2 x 8 GB): - Corsair Vengeance LPX RED (albo 3000 MHz 15 CL, albo 3200 MHz 16 CL) - Corsair Vengeance RGB (albo 3000 MHz 15 CL, albo 3200 MHz 16 CL) - G.Skill Ripjaws V Pamięci koniecznie muszą być z niemieckiego Amazonu ponieważ mam tam spory rabat (50 euro), a wymienione obudowy ciężko tam znaleźć od sprzedawcy amazon. Bardzo proszę o opinię o tych pamięciach i komentarze oraz porady co wybrać w podobnych pieniądzach. Edytowane 10 Grudnia 2018 przez jorgus93zgr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 co do chłodzenia to na powietrzu masz praktycznie 2 opcje wspomniany przez ciebie bq oraz noctua d15 (nie s) z tym że że wybór podyktowany będzie ramami jakie weźmiesz do noctuy potrzebne są nisko profilowe żeby obsadzić 4 gniazda wiec zostaje tylko corsair lpx, nie wiem jak z bq poczytaj na forach sam wybór ramów corsair ma opinię raczej niezawodnych za to g skill częściej trafia na listy kompatybilności z mobo oraz ma lepszą opinię przy oc nie wiem do czego ma być ten zestaw ale jak coś poza graniem to mocno skłaniałbym się w stronę zestawu 2x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...