TomaszWuu Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 (edytowane) Czesc, zwracam sie z prosba o pomoc w wyborze plyty glownej pod podany wyzej zestaw. Na wszelkich forach oraz YT kazdy twierdzil, ze minimum musze sie zaopatrzyc w ASRock Z370 EXTREME 4 lub lepiej msi z370 gaming m5. Procek bedzie krecony ale chyba jednak bez skalpa (nie wykluczam po nabyciu der8auer Delid-Die-Mate) Czy w tym wypadku wystarczaja nie bedzie plyta MSI Z370-A PRO. Oczywiscie jesli mozecie polecic cos innego to bede wdzieczny ;) Aha chlodzenie to bedzie Nzxt Kraken X62 v.2 + nie zalezy mi na dzwieku ( posiadam karte zewnetrzna) + SilentiumPC Aquarius X70W Pure Black Edytowane 12 Grudnia 2018 przez TomaszWuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ten extreme 4 to bardzo dobra płyta i jak kupiłeś takie drogie chłodzenie to nie ma sensu oszczędzać tych 50-100 zł na płycie głównej, która może Ci dość dużo dać przy kręceniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszWuu Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 Hej, dzieki za odpowiedzi bylem chory stad opoznienie... @FRX ogladalem porownania i nie bylo praktycznie zadnej roznicy miedzy tymi prockami...zamowiony juz i5 8600k @FIREDASH ostatecznie zamowione MSI Z370 gaming m5 :) Pozostalo mi chlodzenie/obudowa/ram/pamieci. Chlodzenie kurcze nadal nie wiem ten kraken niby okej ale obejrzalem recenzje corsair 105 duza chlodnica nie zaden slim (glosne) i teraz nie wiem czy brac corsair czy moze jeszcze wogole CPU Noctua NH-D15 ? Obudowa to juz odlecialem w kosmos...kazdy na kazdego propozycje wola pierkanik ;) totalnie zglupialem...jak macie jakas propozycje bylbym wdzieczny - otwierane okienko + bez oswietlenia oczojebnego. Ramy na pewno cos pod plyte z listy podanej przez MSI - chociaz tutaj tez milion opini czy kupowac pamieci na nizszym napieciu i krecic wysoko czy odrazu bulic 1200 zl za 16gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Jak Ci zależy na wydajnym i cichym chłodzeniu, a niekoniecznie na tym, żeby się świeciło, to polecam chłodzenie wodne od fractala. Edytowane 18 Grudnia 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszWuu Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Witam ponownie, koniec koncow fundusz nie dal rady na pojscie w intela z 1080ti... Dzis otrzymalem wszystkie czesci tj. ryzen 2600x, msi b450m mortar titanium, fortis 3 v2, vipery 16gb 3200 cl 16, SeaSonic Focus Plus Gold 550W, RTX 2070 armor. Mam pytanko jaka chlodna obudowa, nie koniecznie choinka bedzie najlepsza do tego sprzetu ? zalezy mi na przeplywie powietrza. Edytowane 24 Stycznia 2019 przez TomaszWuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszWuu Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Dd 350 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszWuu Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 oooo nigdzie nie pokazywala sie ta obudowa a prezentuje sie bardzo fajnie. Dzieki za pomoc. ! zaraz bede o niej czytal co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszWuu Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 aj niestety zabudowana z przodu wiec tutaj przeplyw powietrza nie bedzie za ciekawy...odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...