Mario_86 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2018 Nabyłem tę obudowę i jestem zadowolony. Jednakże do rzeczy. Obecnie mam 2x 120 mm na froncie(jeden wentyl fabryczny Fractala a drugi Fandera). Tył to również fabryczny Fractala. Co do głośności Fractalów jestem więcej niż zadowolony a i Fanderek daję radę. Teraz zastanawiam się jak to rozegrać. Obudowa może pomieścić 3x 120 na front lub 2x 140. Tył to 120 lub do tego jeszcze 2x120/140 na górę. 140 wtłaczają więcej powietrza choć mogą być bardziej hałaśliwe. Zależy mi aby były ciche. Myślałem nad Be Quiet Silent/Pure Wings. Czekam na wasze propozycje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2018 (edytowane) Ja brałem Silent Wings i jestem zadowolony, bardzo ciche. Większe wiatraki raczej będą cichsze. I jeśli można wiedzieć, to w jakim celu? Sam mam 2 z przodu i 1 z tyłu i jest idealnie, masz problemy z temperaturami? Fractale chyba miały dobry przewiew z tego co pamiętam. Edytowane 17 Grudnia 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Im wiecej wentylatorow tym mniej obrotow na minute, a to kluczowe, zaraz po ich rozmiarze. Wsadz tyle 140 ile mozesz i ustaw na plycie glownej sterowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Ja u siebie, co prawda w Meshify C, mam z przodu 2x140mm SilentWings 3 (te 1000RPM), na tyle mam fabryczny Fractala 120mm, a 120mm z przodu przeniosłem na górę. Jest cicho i nic się nie gotuje. Jeszcze mam dwa wentyle na Dark Rock Pro 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...