bartiimario Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2018 Witam, nie dawno padł mi hdd 2tb, aktualnie używam jedynie SSD 240GB GoodRam Iridium Pro. Chcę kupić dysk 960GB bądź 1Tb. Jako, że nie zależy mi zbytnio na wydajności szukam czegoś do 600 zł. Na oku mam Adate Su650 960gb bądź GoodRama CX300 960GB. Który z nich będzie najlepszy? Bądź ewentualnie co innego w takiej kwocie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Nie testowałem wersji 960GB, ale w przypadku pojemności 240GB, SU650 był lepszy niż CX300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sled Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) Witam Podpinam się do tematu, żeby nie zakładać kolejnego. Chciałem zastąpić leciwego hdd i dokupić sobie ssd na magazyn danych + instalacji i grania w gry, tak żeby wyeliminować zupelnie hdd z systemu. Czy można bezpiecznie zainwestować w takie rozwiązanie, czy też lepiej hdd, bo np za duże jest ryzyko że jak padnie ssd to już nie da rady odzyskać danych? Teraz mam system na ssd i dane magazynowo-growe na hdd. Edytowane 13 Lutego 2019 przez sled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Z tego co widzę jest promocja na ten dysk: https://www.pepper.pl/promocje/dysk-ssd-adata-ultimate-su650-960gb-sata3-asu650ss-960gt-r-139189 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Crucial MX500, Adata SU800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Te 600 zł to już górny limit czy możesz coś dołożyć ? Bo za ~670 zł jest Crucial MX500 1TB SATA , wersja M.2 kosztuje 580 zł . Ma dłuższą gwarancję i lepsze parametry niż SU650 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sled Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Dnia 13.02.2019 o 15:50, sled napisał: Witam Podpinam się do tematu, żeby nie zakładać kolejnego. Chciałem zastąpić leciwego hdd i dokupić sobie ssd na magazyn danych + instalacji i grania w gry, tak żeby wyeliminować zupelnie hdd z systemu. Czy można bezpiecznie zainwestować w takie rozwiązanie, czy też lepiej hdd, bo np za duże jest ryzyko że jak padnie ssd to już nie da rady odzyskać danych? Teraz mam system na ssd i dane magazynowo-growe na hdd. A ktoś się wypowie odnośnie zastąpienia całkowicie hdd w kompie w konfiguracji ssd na system i drugi ssd na magazyn + gry na nim zainstalowane. Chodzi mi o to czy można bezpiecznie korzystać z takiego rozwiązania, czy też w razie awarii ssd traci się wszystkie dane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 W 90 % przypadków jak SSD ulegnie awarii ( kości NAND czy kontroler ) to dane idą do kosza , w przeciwieństwie do HDD nie da się ich prosto odzyskać . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sled Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Dzięki reyden o taką odpowiedź mi chodziło:) Czyli lepiej mieć gdzieś backup zawsze na zwykłym twardzielu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...