Firedash Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam, widzę, że w niektórych sklepach trafiają się Vegi w normalnych cenach, karty te i tak pomimo tego nadal są w tej cenie w tyle pod względem zarówno wydajności jak i mocy, ale jakoś mnie korci, żeby którąś kupić. Są jakieś wersje, których trzeba się wystrzegać? Bo tutaj np. jest Vega 56 w fajnej cenie na morele, ale trochę dziwne, że wszystkie inne modele kosztują ponad 2100-2200, a ten tak tanio. https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-rx-vega-56-gaming-oc-8gb-hbm2-2048-bit-3xhdmi-3xdisplayport-box-gv-rxvega56gaming-oc-1792604/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ta też droga, w zeszłym tygodniu były w Anglii poniżej £300 (nawet za 230 bodajże, a najtansza teraz jest za 320 na ebuyer.co.uk). A w dzisiejszych czasach zamówić sobie coś z UK to raczej nie problem nie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ja nie zamierzam zamawiać nic z UK czy Amazona, biorę pod uwagę tylko zakup w polskim sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Patrzyłeś ceneo? vegi 56 - 1699 do 1800 zł, tylko sklepy takie jakieś nieznane, nie wiadomo jak z gwarancją Także vegi 64 - 1999-2099 zł Jak niestraszny pobór prądu czy nonejmowość sklepu, to czemu nie zaryzykować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Gigabyte jest tani bo słaby i nikt go nie chce. Jeszcze nie widziałem opinii kogoś kto kupił Vegę Gigabyte i jest zadowolony. Może wreszcie się ktoś znajdzie. Nie poleciłbym nikomu nic poza Sapphire Nitro i ewentualnie Powercolor Red Devil. Z powodu dużo lepszego chłodzenia i dodatkowo lepszej wydajności. Do tego V64 prawie zawsze ma pamięci Samsunga co jest dodatkowym plusem względem V56 bo wydajność Vegi rośnie wraz z podkręceniem pamięci a Hynixy średnio osiągają 10% gorsze taktowania. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez umcacz 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Dostawa lub odbiór we wtorek, 8 stycznia To ich jeszcze nie mają znając brzoskwinie cena sie 8 razy zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 A ja polecam Amazona za bezproblemowe zwroty. Nasze sklepy pod tym względem bardzo odstają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-vga-sapphire-rx-vega-56-pulse-8gb-7623062481 To jest dobra karta w dobrej cenie.Domyslne ustawienia sa dobre nie to co strixy asusa, chlodzenie jest wydajne a karta cicha, jasne, nitro+ ma lepsze, ale roznica w cenie nie jest akceptowalna.Trafiaja sie sztuki z pamieciami samsunga. Co do niggabyte w morele, to on nie jest tani, tylko reszta w polsce jest droga.Wbrew temu co tutuaj pisza czytalem recenzje gigabyte vegi ktora byla w miare pozytywna, trzeba poprostu samemu sobie doregulowac wentylatory i napiecia. Ale ja bym bral tego szafira pulse. Sam mam nitro v56, ale kupilem uzywke w dobrej cenie. Za nitro warto doplacic 100zl ale nie 400. A, warta rozwazenia opcja B, to kupno uzywanego referenta v64 i zamontowanie morpheusa II. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez RaV[666] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...