piotrbienia01 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 Witam, chciałbym połączyć 2 routery, jeden jako główny a drugi jako wzmocnienienie sygnału, zależy mi na tym żeby miały jedno ssid i hasło żeby nie trzeba było się przełączać, pierwszy router (główny) stoi obok komputera na parterze, a drugi (wzmacniacz) jest podłączony przez urządzenie przekazujące sygnał przez prądDa się tak zrobić na tych routerach czy wymagane jest kupienie innych. Pozdrawiam Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbienia01 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 Drugi router jest na pierwszym piętrze i nie mam zbytnio możliwości podłączyć ich przewodem Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 Pierwszy ustawiasz normalnie z DHCP tylko dajesz zakres np. 192.168.1.10-192.168.1.250 na drugim routerze ustawiasz adres 192.168.1.2 bramka 192.168.1.1 (pierwszego routera) i najważniejsze wyłączasz DHCP Na obu ustawiasz ten sam SSID i to samo hasło i to samo szyfrowanie ale zmieniasz kanał np. na pierwszym 1 a na drugim 6. Tyle. Najlepiej napisz jak wygląda Twoja sieć, chodzi mi o router 1 gdzie masz ustawiony adres, maska, dhcp i ustawienia PLC (bo łączysz je przez prąd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...