Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Mam problem od ostatnich dni gry chodzą na 30 klatkach tydzień temu normalnie chodziły po 120 fps+. V-sync wyłączony w grze, w panelu nvidii. Przeszukałem pół internetu pomocy nie znalazłem. stery aktualizowałem także przez Nvidia experience. wyłączałem też apke Xboxa. (dzieje się tak w każdej grze m.in LoL, Fortnite, CS:GO) Mój sprzęt: - GeForce GTX 1050 - Intel core i5-4570 3.20GHz - 8GB RAM - Windows 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Odświeżam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Ale stało się to w jakimś konkretnym momencie? Jakaś aktualizacja czegoś była jakieś problemy? Czy tak po prostu? Masz do równych 30 klatek przycięte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) W sensie jest równo 30 zawsze, czy np. 25-40? Może Ci się przełączyło na grafikę zintegrowaną i stąd ten spadek. Edytowane 25 Grudnia 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Wydaje mi się że aktualizowałem windowsa ale nie jestem pewien na 100%, skacze między 25-35 czasem 45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaTaJ_87 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Proponuje prosić o pomoc przez zdalne sterowanie pulpitem TeamViwer. Może ktoś szybciej zobaczy co dolega, czy to wadliwy sterownik czy wysoka temperatura. https://www.teamviewer.com/pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 to jest program do monitorowania jakichś procesów PC czy coś w ten deseń ? nie orientuje się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaTaJ_87 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 https://pl.wikipedia.org/wiki/TeamViewer TeamViewer – oprogramowanie narzędziowe przeznaczone do zdalnego kontrolowania systemu operacyjnego poprzez Internet bez konieczności instalacji serwera lub klienta w pamięci masowejkomputera. Użytkownik za pomocą programu może między innymi: przenosić dane, prowadzić czaty, wirtualne szkolenia, pokazy prezentacji na żywo odtwarzanych bezpośrednio z komputera klienta oraz zarządzać serwerem bazującym na platformie Windows. Program obsługuje bezpieczne połączenia dzięki wykorzystaniu kluczy i kodowania sesji z wykorzystaniem szyfru RC4. W wersji 5 dodana została możliwość prowadzenia rozmów i konferencji audio i wideo. Program dostępny jest również w wersji przenośnej[1]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Mam już ten program, teraz będę musiał znaleźć kogoś kto "sprawdzi" mi maszynę ? Rozglądnę się w necie za jakimiś poradnikami ale jak ktoś się zna to może coś podpowiedzieć :) Problem z tymi fps'ami mam już jakiś tydzień i jest on bardzo uciążliwy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaTaJ_87 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zainstaluj MSI Afterburner i sprawdź czy nie ma wysokich temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Najlepiej podczas gry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 chyba znam problem. CPU jest cały czas koło 60*C a GPU po jakimś czasie gry (z 10 minut) wzrasta do 96*C i wtedy zaczyna się 30 klatek. Idąc na logikę to wina GPU. jest jakieś rozwiązanie czy musze zanieść do serwisu ? z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Wentylatory na tym gpu działają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 raczej tak nie wiem jak sprawdzić dokładnie :/ słyszałem że trochę brzęczy ten wiatraczek przy GPU jakby się zacinał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Jak sprawdzić? Otworzyć obudowę i rzucić okiem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 no to wiatraczek działa jest tylko 1 :) czasem wydaje taki dziwny dźwięk przy obracaniu jakby zacięcie (trudno określić :) ). Karta to Nvidia GTX 1050 mam ją rok wcześniej problemów nie było a problem występuje jakoś od tygodnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 odświeżam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Jeżeli masz takie temperaturki na GPU, a chłodzenie jest sprawne, to zostaje serwis jak sprzęt jeszcze na gwarancji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiciu222 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 prawdopodobnie jutro oddaje do serwisu na gwarancję. Dziękuję za chęć pomocy do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...