impactpl Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Cześć, posiadam monitor Samsunga 244T na matrycy PVA ( 10 letni ), z którego byłem zadowolony natomiast musiałem zakupić drugi większy i wybór padł na Samsung 32" C32H711QEUX Curved ( matryca VA ). Najpierw miałem problem, żeby go jakoś sensownie skalibrować ( wchodził w fioletowy odcień ), potem były problemy z czytelnością tekstu ( trzeba było zredukować ostrość ) i już byłem w miarę zadowolony z efektu kiedy zauważyłem, że na szarych tłach ( także na ciemnym pomarańczowym, błękitnym, purpurowym) widać poziome linie coś jak "scanlines". Tutaj udało mi się uchwycić ten efekt z bliska na zdjęciu: http://oi63.tinypic.com/n5gfp0.jpg Czy ktoś miał podobne problemy z monitorami Samsunga albo może innymi? Może te matryce tak mają? Dodam, że mój stary 244T nie ma tego problemu. Rozważam zwrot do sklepu, natomiast kompletnie nie wiem co brać w jego miejsce "żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę" z innymi problemami :/ brałem pod uwagę tylko IPS/VA. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Zdjęcie nie działa. Coś podobnego miałem na XL2411Z i XL2720Z przy 144Hz/120Hz1502VT, ale to akurat norma, aczkolwiek po podłączeniu xl2720z kablem displayport linie zniknęły. Sprawdź co jeśli podłączysz pod inne złącze innym kablem. Edytowane 26 Grudnia 2018 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impactpl Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dziwne mi się otwiera fotka, natomiast sprawdzałem HDMI i display port to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...