msi254 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Witam mam pewien problem z pamięcią ram w laptopie Toshiba Satellite L300-11G. Na stronie producenta jest napisane, iż obsługuje on max. 2 GB pamięci fizycznej. Jakiś czas temu postanowiłem rozbudować o dodatkową kość 1 GB (używana kupiona na allegro za nieduże pieniądze). Obie kości sprawdzone, są sprawne. Kość Samsung i Hynix włożone do obydwu slotów, system uruchamia się wykrywa tylko 1024 MB. Slot nr 1, system uruchamia się na kości Samsung oraz Hynix. Slot nr 2, słychać rozruch jednak cały czas czarny ekran sprawdzone na kości Samsung i Hynix. Laptop mam prawie 8 lat, oddanie go do wyspecjalizowanego serwisu w celu diagnozy może być nieopłacalne. Co jeszcze mogę sprawdzić, zrobić samemu ? Specyfikacja: link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zdarza się takie coś ( lekko odklejony most bardzo rzadko gniazdo ram ).. Idzie z tym żyć tylko musisz kupić ram w 1 kości.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...