hef44 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Witam, zastanawiam się nad zakupem nowego monitora, obecnie używam 24" Samsunga S24D300. Naszło mnie na monitor 4k z G-Synciem dokładniej Acer Predator XB281HKbmiprz i się zastanawiam czy jest sens. Gram głównie w Football Manger i Battlefield 1 i V, do tego sporadycznie GTA V plus przeglądanie www. Specyfikacja mojego kompa to: i5 6600K Asus Maximus VIII Ranger 16 GB Ram MSI GTX 1070. Ewentualnie prosiłbym o polecenie jakiegoś ciekawego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Przy twoim sprzęcie zapomnij o 4K. Max to 1440p i to takie naciągane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Nie przesadzałbym tak znów ;) W średnich detalach powinien zagrać w 4K w w/w produkcje. Można wyłączyć kilka "ficzerów" -zazwyczaj -w nastawach detali , które już wystarczająco upłynnią nam grę . P.S. Ja obecnie na moim RX580 ujeżdżam Forzę H4 w 4K 60 fps -w średnich detalach- na TV ! W RoTR mam 42 średnio w benchmarku, minimum 30 fps ! 4k detale średnie DX12 bez AA itd... Np: Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Phill76 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Forza 4 akurat bardzo dobrze wypada na Radeonach, więc nie można jej brać jako przypadku ogólnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Dnia 30.12.2018 o 00:11, radiergummi napisał: Przy twoim sprzęcie zapomnij o 4K. Max to 1440p i to takie naciągane. To już zależy od konkretnej gry. Poza tym widziałem ciekawe porównanie i 2560x1440 wygląda całkiem nieźle na monitorze 4K (przy małym pikselu skalowanie nie wprowadza tak bardzo widocznego rozmycia jaki przy monitorach z niskim PPI). Takze nawet jak kupi monitor 4K i będzie grał w 2560x1440, to nie będzie to specjalnie gorzej wyglądać od monitora tej samej wielkosci z natywnym 2560x1440 ... a literki przy 4K na monitorze 4K w windows, czy zdjęcia poogląda sobie już w wyzszej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Dziękuję za podpowiedzi, jednak odchodzę od zakupu monitora na rzecz wymiany mobo+proc. Mam problemy małe z aktualnym sprzętem i uznałem, że to będzie najlepsze wyjście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...