Sonexx Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 Witam, Posiadam płytę główną Asrock H61M i dzisiaj przy próbie włączenia komputera zaczeły wydobywać się 3 piknięcia (długie), z tego co sprawdziłem jest to brak pamięci ram. Pamięć ram jest włożona to też zaczyna pikać. Zamieniałem sloty, niestety nic pomogło. Po kilku dniach, wlączylem kompa to już nie było POSTU. Dodam, że wentylatorki się wszystkie kręcą. Mam tylko podłaczony: zasilacz, CPU, RAM i karte graficzna. Co może być przyczyną? Zasilacz czy padła płyta główna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 Padła płyta, może kondensatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonexx Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Po podłączeniu pod nowy zasilacz, zaczęła działać, ale wydobywały się ciągle 3 piski. Zmieniałem sloty ramu, dokupiłem drugi, ale ciągle to samo 3 beepy wydobywają się z płyty, nawet czy są włożone ramy czy ich nie ma. Reset nic nie pomógł. Kondensatory nie są wypukłe. Edytowane 17 Stycznia 2019 przez Sonexx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...