Karenz Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 W 2011 zakupiłem na swoją działkę komputer w takiej konfiguracji AMD APU A6-3650 FM1 BOX SilentiumPC Fera HE1224 SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410 Asrock A55iCafe AMD A55 Socket FM1 Aerocool Strike-X 500W 4x2GB DDR3 ssd 120GB + 500 HD Był duży problem ze sterownikami do karty graficznej dlatego rok temu kupiłem GeForce GTX1050 OC 2GB Czasem na nim gram w jakieś starocie ale już z tym zaczynają być problemy, chciał bym kupić może coś lepszego żeby na dłużej starczyło. Myślałem o takim zakupie AMD Ryzen 5 2600 2x 4 GB Patriot 3000 CL16 Gigabyte B450M DS3H ~1300 zł resztę oczywiście przełożę ze starego komputera ,oczywiście karta graficzna jest za słaba do tego procesora ale wymiana karty to 5 min a z procesorem nie będzie tak łatwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) W Twoim starym zestawie, to rzeczywiście CPU niedomaga. Myślę, że nawet wymiana na jakiegoś i5 trzeciej, czy czwartej generacji poprawiłaby bardzo wyniki w grach. Jeżeli chodzi o prace biurowe , czy multimedia, to taki zestaw jak zaproponowałeś, starczy rzeczywiście na lata. GPU może być jak najbardziej, jeżeli zagrywasz się tylko w starsze tytuły. W nowszych będziesz musiał zejść z detali ewentualnie. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Z tym ryzenem też źle nie będzie, na pewno poprawi to działanie nie tylko gier ale również całego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) mocowanie chłodzenia w AM3 jest takie samo jak AM4 ? Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Karenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) W sensie, czy Twoja FERA będzie pasować? Nie. Musisz mieć coś takiego: https://www.cooling.pl/silentiumpc-am4-upgrade-kit,produkt,555249.html https://www.silentiumpc.com/pl/am4/ Niby za free. Tylko za przesyłkę płacisz. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez goral2099 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...