_OskaR Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2019 Testy kart graficznych NVIDIA GeForce GTX 1600: Test karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1660 Super Test karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Test karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1660 Test karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1650 Super Test karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1650 Test karty graficznej Palit GeForce GTX 1650 KalmX Test karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1630 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Bombero Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Czy ktoś tu ma zainstalowanego GF 1660ti na windows 7 64-bit? Na czystym win, po zainstalowaniu ostatnich sterowników ze strony nv po pokazaniu logo windowsa system przestaje się bootować, na monitorach no signal. W trybie awaryjnym system się uruchamia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zainstaluj 10 z kluczem od 7 i wydziwiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 (edytowane) Pojawił się pierwszy test GTXa 1660 Super. Wrzucam trzy wykresy porównawcze z video, reszta w środku. Zgodnie z przewidywaniami karta plasuje się wydajnościowo pomiędzy GTXem 1660, a GTXem 1660 Ti. Najtańsze wersje kart z chłodzeniem z dwoma wentylatorami można znaleźć w sklepach za 1079-1089zł. Testowany Gaming X od MSI świetnie się podkręca. Tu test wersji od Gigabyte'a Edytowane 29 Października 2019 przez Michikun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Dziwna lityka firmy 3 prawie takie same karty z małą różnica cenowa i wydajności po co to robić? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulnar Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 po waszych namowach w rozważaniach jaka kartę kupić udało mi się 1660 kupić za 900 zł (nowa, z gwarancją). Te kolejne 2 setki to już bym nie dołożył heh. Nie wiem czy to jest aż taki przeskok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 10 minut temu, gulnar napisał: po waszych namowach w rozważaniach jaka kartę kupić udało mi się 1660 kupić za 900 zł (nowa, z gwarancją). Te kolejne 2 setki to już bym nie dołożył heh. Nie wiem czy to jest aż taki przeskok? Trzeba wziąć pod uwagę, że w testach szły karty za 1199zł, te za 1099zł pewnie są trochę słabsze. Czyli w twoim wypadku to już 300zł różnicy. Zwykły GTX 1660 się fajnie podkręca i to jest wciąż fajna karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pppiotrrrr Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Witam, kupiłem niedawno Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 i mam z tą kartą pewien problem. Przy ustawieniu poniżej 40% prędkości wentylatorów nie pracują one ze stabilną prędkością tylko zwalniają i przyspieszają a w skrajnej sytuacji wyłączają się i włączają co kilka sekund, przykład na nagranym przeze mnie filmie https://youtu.be/CF9EketB3ns - ustawione 10% prędkości wentylatorów w programie msi afterburner. Czy ktoś ma ten sam problem i w tych kartach jest to standard czy zamawiać kolejną sztukę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Ale jak grasz i karta osiąga większą temp to napewno jakieś czujniki wymuszają działanie wentylatorów... To się nazywa hybrydowe chłodzenie ja bym to zostawił na auto Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Sorki zobaczyłem filmik teraz i nie jest to normalne możesz oddać na gwarancję albo spróbować wgrać nowszy bios oczywiście od Gigabyte Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamy Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 W dniu 22.02.2020 o 11:30, Pppiotrrrr napisał: Witam, kupiłem niedawno Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 i mam z tą kartą pewien problem. Przy ustawieniu poniżej 40% prędkości wentylatorów nie pracują one ze stabilną prędkością tylko zwalniają i przyspieszają a w skrajnej sytuacji wyłączają się i włączają co kilka sekund, przykład na nagranym przeze mnie filmie https://youtu.be/CF9EketB3ns - ustawione 10% prędkości wentylatorów w programie msi afterburner. Czy ktoś ma ten sam problem i w tych kartach jest to standard czy zamawiać kolejną sztukę? Cześć, wybaczcie odkopanie. Mam bardzo podobny problem z tym samym modelem - nie ma co prawda sytuacji gdzie wyłączają się i włączają, ale co chwile zmieniają prędkość co daje efekt dźaiękowy podobny do gazowania samochodu na postoju. @Pppiotrrrr udało Ci się rozwiązać problem? Zwracałeś kartę i dostałeś nową bez tego defektu? Co najlepsze, ja zwróciłem kartę której pracę wrzuciłem w powyższym filmie. Kupiłem drugą z innego sklepu i problem jest taki sam, może minimalnie rzadziej się pojawia to zwalnianie-przyspieszanie, ale mimo wszystko jest to irytujące. Ustawiałem manualną pracę wiatraków w aorus engine i to samo. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pppiotrrrr Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Hej, niestety problem rozwiązuje w ten sposób że ustawiam sobie w MSI afterburner wartość % pracy wentylatorów na 39 - 42 % i jest wszytko ok :-) Od 39% wentylatory kręcą się stabilnie, poniżej tej wartości niestety zwalniają i przyspieszają. Kupiłem nawet GTX 1660S innego producenta a dokładnie MSI i działo się to samo - nie wiem czy one wszystkie tak mają czy to wina płyty głównej. Wróciłem z powrotem do Gigabyte gdyż MSI oprócz tego samego efektu miało jescze piszczące cewki i druga karta Gigabyte ma dokładnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_ten Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 Dzień dobry, Niedawno odesłałem na gwarancję mojego RX 570 4GB i zastanawiam się czy czekać aż naprawią czy kupić używanego GTX 1660 / GTX 1660 Super? Czy wzrost wydajności będzie zauważalny? Czy to dobry czas na wymianę karty graf. czy lepiej poczekać na premierę nowych konsol? PS. Gram w rozdzielczości 1920x1080 i jak na razie nie brakowało mi mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 Pytanie po co chcesz wymieniać kartę? RX570 nie jest złą konstrukcją i pozwala na komfortowe granie. Ja u siebie mam rx570+i5 4430 i odczuwam, że procesor się w niektórych grach męczy przy tej karcie, a u ciebie wszystko powinno ładnie działać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahh0ze Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Witam, Pisze ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi - mam problem: mianowicie złożyłem nowego kompa i zauważyłem że w grach zdarzją się delikatne "ściny" jakkolwiek to nie nazwać i spowodowane to jest spadkiem fps (tak mi się przynajmniej wydaje) Problem, nie pojawia się jakoś mega często jednak jest denerwujący. Sprawdzałem temperatury (68°C max) i ilość klatek (od ok. 150 - 250 w cs go) różnymi benchmarkami etc. nie mam pojęcia czym to jest spowodowane [gry które były odpalane to głównie CS:GO i GTA V] Poniżej załączam wykres z MSI Afterburner'a - nie wiem czy to jakiś trop ale zastanawia mnie POWER LIMIT na wykresie bo nagle jest na samej górze... Czy może szukać gdzie indzie przyczyny ? Podaję specyfikację sprzętu: MB: Asrock B450M PRO4 PROC: AMD RYZEN 5 1600AF GRAFIKA: ASUS GeForce GTX 1650 SUPER TUF 4GB RAM: Patriot 8GB 2x4GB 3000MHz CL16 Viper 4 Zasilacz: SilentiumPC Vero L3 Bronze 500W System: win10 Sterowniki zaaktualizowane, bios też. Próbowałem już zmienić w nvidi w ustawieniach zarządzania energią na maksymalną wydajność i windowsie zmienić, niestety problem dalej się powtarza... Pozdrawiam i dzięki za pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RsNeo Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Zrób wykres ale poprawnie ? Czyli daj wykres Użycie GPU, Taktowanie rdzenia MHz, Taktowanie Pamięci MHz, Temperatura GPU, Napięcie GPU, CPU usage <-- ale ogólne uzycie CPU oraz wykres Liczba klatek na sekundę. To da nam wykres taki jaki mniej więcej potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheslavic Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2020 Cześć, Mam pewien problem z ww. kartą graficzną lub telewizorem (uszkodzenie kabla już wykluczyłem). Raz na jakiś czas po uruchomieniu komputera kolory źle się wyświetlają począwszy od POST-u, lekarstwem jest wyciągnięcie i ponowne włożenie kabla HDMI do komputera. Czy rzeczywiście może to być karta, która ma troszkę ponad miesiąc? Poniżej załączam zdjęcie uchwyconej "usterki". Pozdrawiam, cheslavic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2020 Kartę podłączasz samym kablem czy są do tego jakieś jeszcze przejściówki? Sprawdzałeś na innym monitorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Siema Zakupiłem GTX-a 1660 który potrzebuje zasilania PEG 8-pin. Mój zasilacz Chieftec 500W ma przeznaczone na grafike tylko 2x 6-pin. Czy mogę w takim przypadku zastosować adapter z 6-pin na 8 lub 2x 6pin na 8-pin. Jeśli tak to który będzie odpowiedniejszy. Dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Tak, można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zastosowałem przelotkę z 2x6-pin na 8 i jest ok. Przy obciążeniu kable nie grzeją się, brak spadku napięcia. Przy następnej grafie z serii np. RTX wymiana zasilacza już raczej mnie nie ominie. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidr910 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 Witam Mam problem z karta graficzna MSI GTX 1660 Super Gaming X. Problem polega na tym, że po uruchomieniu płyta główna piszczy 5 razy sygnalizując błąd karty, następnie wstaje system normalnie i działa bez zarzutu. Dzieje się tak tylko po wyłączeniu. Gdy z poziomu Windows będę uruchamiał ponownie nic się takiego nie zdarza. Przekładałem również kartę w drugi slot PCI i dźwięki też się pojawiły. Może ktoś miał już podobny problem? Resetowałem bios wyciągałem kartę wkładałem jeszcze raz, Ram tak samo i sygnały nie znikły. Płyta główna Asrock b460 phantom gaming 4 Proc i3 10100F Dysk SSDPNY500GBM.2 PCIe NVMe XLR8 CS3030 PamięćRAMDDR4G.SKILL 16GB(2x8GB) 3000MHzCL16 Aegis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub2001 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Czy da się włączyć G-Sync na tym monitorze (Monitor MSI Optix MAG274R) ? Oraz czy AMD FreeSync Premium będzie działało z kartami z serii 1660 i 1650 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosilence Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) Co powiecie o jazdy po moście w FORZY HORIZON 5 proszę zwrócić uwagę na most. a tutaj co powiecie o tym BATTLEFIELD 5: proszę zwrocic uwagę na żółte pole i to co się tam dzieje. Obecna konfiguracja to system Windows 10 dysk ssd 128gb oraz dysk ssd 500gb Karta sprawdzona na innym kompie ale tylko Battlefield 5 i jest to samo, było sprawdzane na innym kompie, z innego dysku na ktorym jest sam Windows , był to dysk SATA z WINDOWS 7- na tym Windows 7 gra odpalana z dysku ssd 500gb - na tym dysku jest zainstalowana gra lecz tylko BF5 testowany, forza niestety nie na 100% karta uwalona? no chyba ze cos z dyskiem ssd nie tak lub zainstalowaną grą - jej plikami , nie wiem , ponowna instalacja gry moze pomoc ? Karta jest na gwarancji, ale chcę kartę zwrócić do sprzedającego, mam taką możliwość, bo kupiłem używkę i są problemy. Edytowane 2 Lutego 2023 przez nosilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2023 Witam wedle zamieszczonych materiałów , to są błędy gier , nie ze karta jest nie sprawna, tutaj to raczej może pomoc, aktualizacja samych gier, oraz w mniejszym stopniu aktualizacja sterowników do karty graficznej, ale bardziej to jest problem samych gier. czy próbowałaś poprzestawiać opcje wyświetlania grafiki w grach ? np. wszystko ma minimum powyłączać co się da, przeważnie suwaki w lewo, i wtedy w tych powiedzmy miejscach "testowych", zobaczyć czy coś to da, jeśli tak, to po kolei włączać po jednej opcji w ustawieniach w graficznych (nuuu chwile zejdzie na takie zabawy, ale może będzie można dojść do wyjaśnienia która opcja graficzna powoduje problemy z wyświetlaniem obrazu w tych miejscach. https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/drivers/ np. 528.24 -czysta instalacja- czyli usuwanie profilu użytkownika itd. , ja zawsze instaluje bez pakietu -nvidia experience Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosilence Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2023 znaczy wczesniej mialem gtx980ti i zadnych problemow nie zauwazylem z artefaktami, przez poltora roku karta normalnie smigala w bf5 i nie wiedzialem co to artefakty w BF5, poki karta nie padła i nie kupilem tej co wyzej. nic nie probowalem przestawiac w grze, ale mowisz ze to bledy samych gier? az taki bład w forzy horizon 5 , ogolnie masakra, mam oczywiscie najnowsze sterowniki nvidii czysta instalacja akurat z global expierence bo musialem nagrywac filmiki poprzez go . przydał się. Co do reszty co piszesz. mozna sprobowac i wezmę to pod uwagę oczywiscie, dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...