mwmichal Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam wszystkich, do mojego PC podłączyłem dzisiaj 3 nowe dyski twarde 2x3 TB Toshiba P300 i 1x 480 SSD Adata. System się wykrzacza, wylatują bluescreeny. Generalnie komputer nie nadaje się do użytku. Co mogę w takim przypadku zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Podłączałeś je pojedynczo, po kolei? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jak sformatowane są dyski - MBR czy GPT ? Jak MBR to tutaj może być problem , system MBR ma już swoje lata i pozwala na obsługę dysków o pojemności ~2,2 TB , jak chcesz obsługę większych dysków to tylko GPT . Jak jednak dyski są sformatowane na GPT to może gdzie indziej leży problem , podaj model płyty . Przy jednym podpiętym dysku jest to samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwmichal Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 podłączyłem je wszystkie na raz, system zaczął sypać błędami i restartować się, aż nie chciał się już wcale uruchomić (nawet po odpięciu nowych dysków system już był tak uszkodzony, że nic nie pomagało) i musiałem zrobić przywrócenie ustawień fabrycznych (na szczęście usunęło mi tylko aplikacje, ale zostawiło pliki). Teraz z podpiętymi dyskami (sformatowanymi na GPT) system znowu co jakiś czas sypie błędem ale to może być wina tego, że usunęło wszystkie sterowniki. Dzisiaj siądę - poinstaluję wszystkie sterowniki i zobaczymy co będzie się działo. P.S.płyta to Gigabyte Aorus B450M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...