Skocz do zawartości
DREDD

Czy 59*C na Athlonie 1333 to dużo?????????

Rekomendowane odpowiedzi

Na to pytanie sa 2 odpowiedzi ...

Tak jest ok ... masz 1 typowy cooler na athlonie ... maly wiatrak a glosny ... kiepski radiator ... a miedzy rdzeniem a radiatorem "gume do zucia". 0 wiatrakow w obudowie

Nie ... masz o 10 stopni za duzo jesli masz cos jak titan D5TB, Volcano lub cos innego ale wydajne! paste stebrna na rdzeniu, 2 wiatraki w obudowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem jak na zwyklym T-Birdzie ale na XP jeszcze overclocowanym to ta temperatura w stresie niejest tragiczna, co nieznaczy ze jest dobra. Zwieksz obroty wentylatora jak nic niespadnie tempreatura to mozesz sie zastanowic nad zmiana coolera. Polecam cos miedzianego bo wtedy temperatura w stresie tak nieskacze ( mniejsze roznice miedzy spoczynkiem a stresem ) Ale przed kupnem sprobuj jakiej lepszej pasty termoprzewodzaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tb to nie jest za dużo.Jak chcesz mieć trochę mniej tozamiast na 5 v puść go na 7 v.Bedzie troszkę chłodniej i troszkęgłośniej(ale niwiele).Ewentualnie możesz założyć jeszcze jeden wiatrak do obudowy-jeden wwiewa zimne powietrze (na dole z przodu) drugi wywiewa ciepłe(koło zasilacza).

A jeszcze jak masz zasilacz położony pionowu(przy samym radiatorze)to może go zamocować poza obudową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 43-48 stopni na titanie na 3400 rpm a 49-56 stopni na titanie na 1500rpm ... wszystko regulowane speedfanem ....

a co do ciebie jak na ok. 1500 rpm na tym titanie masz tak jak masz to jest ok ....

chcesz mniej daj wiecej rpm ... proste :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatura jak na Grzejnik zwany Thunderbirda i coolerek Titan TTC D5TB jest OK. Nawet bym powiedzial ze jest niska! jak na full load 49C i A1,33 +titan d5tb wydaje mi sie troszke za malo :) powaga .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 43-48 stopni na titanie na 3400 rpm a 49-56 stopni na titanie na 1500rpm ... wszystko regulowane speedfanem ....

a co do ciebie jak na ok. 1500 rpm na tym titanie masz tak jak masz to jest ok  ....  

chcesz mniej daj wiecej rpm ... proste  :)))

Kurde jest jakis inny program ktorym mozna zmniejszac rpm ?? Bo w speedfanie biore na configure---speeds -- a tam pusto (mam wersje 4.05)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i niska Tristan ale to dobrze no nie :D

A poza tym w biosie mam ustawione napiecie 1.65V, a plyta pokazuje ze mam 1.75. Nie wiem co jest prawdą ale może idzie na 1.65, 100% stabilności. Jak ustawie w biosie 1.75 to pokazuje że jest kolo 1.92.

Może dlatego taka niska ze jest 1.65, ale nie wiem czemu wierzyc ustawieniom biosu czy czujnikowwi plyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do ciebie jak na ok. 1500 rpm na tym titanie masz tak jak masz to jest ok  ....  

Kurde jest jakis inny program ktorym mozna zmniejszac rpm ?? Bo w speedfanie biore na configure---speeds -- a tam pusto (mam wersje 4.05)

Właśnie skąd można ściągnąć speedfana???[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ponizszej konfiguracji przy zamknietej obudowie (2x80mm@7V):

- na procku: 43-44 idle

47-49 stress

- w systemie: 33-34 idle

34-36 stress

Chwilowo nie mam obudowy - temperatury spadly o 1-3 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skąd można ściągnąć speedfana???[/url]

http://www.almico.com/speedfan.php

Jak na titana na 5V to temperatura jest oki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...