Skocz do zawartości
Exeqtor

grafika AGPx8 + mobo AGx4 = ...

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie jakieś przypadki że karta graficzna AGPx8 nie działa(ła) lub nie będzie działać z płytą główną która ma port AGPx4:?: Konkretnie chodzi o karty GeForce 4 Ti4200 ale informacje o Radeonach też mile widziane (w grę może pewnie wchodzić także napięcie).

Wiem że karty z AGPx8 są zgodne w dół ale może ktoś wie z doświadczenia czy nie ma z tym żadnych problemów czy też jakieś występują.

P.S. Żeby nie było pytań o mobo: płyta główna MSI KT3 Ultra2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czytalem ze wkladajac karte x8 do agp x4 mozna zepsuc karte lub plyte, ale to informacja z PCFormata, sam nie sparwdzalem

chyba agp2x do agp8x :lol:

A Agp 8x do agp2x?

bedzie dzialac ale oczywiscie tylko w trybie x2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czytalem ze wkladajac karte x8 do agp x4 mozna zepsuc karte lub plyte, ale to informacja z PCFormata, sam nie sparwdzalem

chyba agp2x do agp8x :lol:

A Agp 8x do agp2x?

bedzie dzialac ale oczywiscie tylko w trybie x2

na plytach p4 taka operacja zwykle konczy sie smiercia karty i/albo mobo. wyraznie napisane w instukcji dotyczy wiekszosci na fsb533

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak mogę wkładać kartę AGPx8 do mojej mobo  :?: czy od razu kupić 2 grafy jak ta pierwsza by się spaliła  :P

spokojnie mozesz

nie tylko do p4 :P specyfikacja agp x4 i agp x8 to niecałe 1,6v - tak samo jest na kt400

wlasciwie to tez sie wlasnie zastanawialem nad tym voltagem :? ale skoro agp 4x i agp 8x maja ten sam voltage a agp 4x mozna wlozyc do agp 2x to dlaczego nie mozna byloby wkladac agp 8x :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...