HSowaty Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć. Prosiłbym was o ocenę zestawu, ew. zaproponowanie czegoś korzystniejszego. Może gdzieś można zaoszczędzić i dorzucić gdzieś indziej? Mam do wydania 4000 zł, ale mogę parę złotych dorzucić, jeżeli tylko naprawdę warto. Mało gram, komputer do FullHD, gier typu CS:GO, H1Z1, GTA5, może kiedyś BF5, oraz edycji video i nagrywania/streamowania przy użyciu OBS. Dobrze by było, żeby ładnie się prezentował na biurku :D PROCESOR: Ryzen 5 2600 = 715zł PŁYTA GŁÓWNA: MSI B450M MORTAR TITANIUM = 462zł KARTA GRAFICZNA: RTX 2060 FE = 1619zł PAMIĘĆ RAM: Ballistix Tactical Tracer, DDR4, 16GB,3000MHz, CL16 w dwóch kościach = 529zł DYSK: SSD Crucial MX500 500GB = 310zł ZASILACZ: SilentiumPC Vero M2 Bronze 600W = 218zł OBUDOWA: SilentiumPC Armis AR3 TG RGB = 229zł ŁĄCZNIE ZESTAW = 4100zł https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=450402 Edytowane 21 Stycznia 2019 przez HSowaty Poprawa linku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Pamiętaj, że to jest mniejsza wersja płyty głównej, jeśli Ci to nie będzie przeszkadzało, to ok, ale upewniam się, że wybrałeś ją świadomie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HSowaty Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Firedash napisał: Pamiętaj, że to jest mniejsza wersja płyty głównej, jeśli Ci to nie będzie przeszkadzało, to ok, ale upewniam się, że wybrałeś ją świadomie. W sumie to się nad tym nie zastanawiałem, czytałem jakiś test gdzie ktoś ją polecał. A to ma jakieś znaczenie? Mniejsze płyty są pod jakimś względem gorsze? Jak myślisz, dobrze będzie taka wyglądała w tej obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 @HSowaty Dlatego zwróciłem na to uwagę, bo pisałeś o tym, ze chciałbyś, żeby się to ładnie prezentowało, według mnie może to wyglądać średnio, jak z dużej przestrzeni w obudowie będzie zajęty tylko mały kawałek w rogu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HSowaty Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 1 minutę temu, Firedash napisał: @HSowaty Dlatego zwróciłem na to uwagę, bo pisałeś o tym, ze chciałbyś, żeby się to ładnie prezentowało, według mnie może to wyglądać średnio, jak z dużej przestrzeni w obudowie będzie zajęty tylko mały kawałek w rogu. Masz rację. Coś innego zaproponujesz? Nie za drogo i na dłużej potrzebuje. A co do tych ramów ktoś się wypowie? Wybrałem je tylko patrząc na wygląd.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Aorus B450 Elite https://proline.pl/gigabyte-b450-aorus-elite-am4-p1293784 za 365 3000 CL 16 masz Goodramy za 499 lub nawet : https://www.morele.net/pamiec-g-skill-aegis-ddr4-16gb-3000mhz-cl16-f4-3000c16d-16gisb-941200/ 477 zł Ryzen w proline jest obecnie za 689... Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HSowaty Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 21 minut temu, Phill76 napisał: Aorus B450 Elite https://proline.pl/gigabyte-b450-aorus-elite-am4-p1293784 za 365 3000 CL 16 masz Goodramy za 499 lub nawet : https://www.morele.net/pamiec-g-skill-aegis-ddr4-16gb-3000mhz-cl16-f4-3000c16d-16gisb-941200/ 477 zł Ryzen w proline jest obecnie za 689... A jakąś inną płytę jeszcze polecisz? W aorusie nie pasuje mi RGB fusion. A co myślicie o b450 tomahawki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) RGB da się wyłaczyć , masz wiecej faz i radiator M.2 Jak kochasz MSI to ja nic nie poradzę .... mniej faz brak radiatora M.2 .... iii + 110 zł :P Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HSowaty Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Nie jestem za żadną firmą. Chodziło mi o to, że RGB Fusion nie będzie działał z tą obudową. A byłoby fajnie sterować wszystkimi światełkami z jednego programu. 4 minuty temu, Phill76 napisał: RGB da się wyłaczyć , masz wiecej faz i radiator M.2 Jak kochasz MSI to ja nic nie poradzę .... mniej faz brak radiatora M.2 .... iii + 110 zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Cytuję :producenta obudowy: "Kompatybilne rozwiązania to: Asus Aura Sync, ASRock RGB LED, MSI Mystic Light Sync, Gigabyte RGB Fusion (4-pinowe)." Teraz cytuję "płytę": Podświetlenie RGB Fusion Spersonalizuj B450 AORUS ELITE do własnego gustu, wybierając rozmaite efekty podświetlenia LED RGB. Zmieniaj je niezależnie dla dwóch stref podświetlenia lub zintegruj podświetlenie w całej obudowie, dzięki zgodności z systemem Gigabyte RGB Fusion. Możesz podłączać dodatkowe taśmy LED oraz wybierać inne podzespoły Aorus, aby rozświetlić wnętrze komputera stylowym blaskiem. Masz 4 piny do tego na laminacie END Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HSowaty Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 1 minutę temu, Phill76 napisał: Cytuję :producenta obudowy: "Kompatybilne rozwiązania to: Asus Aura Sync, ASRock RGB LED, MSI Mystic Light Sync, Gigabyte RGB Fusion (4-pinowe)." Nie wiem skąd masz te informacje, ale na stronie modelu napisane jest że nie działa z RGB fusion. https://www.silentiumpc.com/pl/product/armis-ar3-tg-rgb/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Mam za dużo etanolu we krwi , ale widzę pewne rzeczy ... pozdrawiam Wejdź pan na opis www.proline.pl , nie sądzę że kłamią ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HSowaty Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 2 minuty temu, Phill76 napisał: Mam za dużo etanolu we krwi , ale widzę pewne rzeczy ... pozdrawiam Wejdź pan na opis www.proline.pl , nie sądzę że kłamią ... Faktycznie na Proline tak napisali. Teraz pytanie, producent czy sklep ma rację, ja chyba bym bardziej obstawiał producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 @HSowaty Tomahawk to bardzo dobra płyta, często polecana przez testerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...