urbas91 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Witam panowie składam komputer i mam do Was pytanie :) Parametry: Płyta Główna: Asrock z370 PRO 4 LGA1151 Procesor: Intel Core i5-8600K Pamięć: Crucial Balistix Elite DDR4 3200MHz Obudowa: Zalman Z3 Plus Mam do Was pytanie przymierzam się do zakupu Chłodzenia CPU do wyżej wymienionego zestawu. Chłodzenie: Be quiet SHADOW ROCK 2 BK013 Chciałbym zapytać czy to chłodzenie będzie pasowało pod LGA 1151 (w internecie niestety znajdują się rożne informacje na ten temat) oraz najważniejsze pytanie czy to chłodzenie zamknie się w obudowie Zalman Z3 Plus. A jeżeli nie to jakie chłodzenie byście polecali do tego zestawu ? Z gry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Chłodzenie jest kompatybilne (tak podaje producent) i ma wysokość 160mm, obudowa według różnych testów zmieści chłodzenia do 159/160 mm, także może wejść to na styk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbas91 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 A jak to się ma do 4 kości ram Crucial ballistix elite 3200MHz? Da radę zamontować 4 kości przy tym chlodzeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) TUTAJ piszą, że ramy mogą być wysokie na max 38mm, a TUTAJ podają 47 (43?) mm. Także są rozbieżności. Tutaj jeszcze foto, jak to wygląda po montażu na płycie ASRock Z68 Extreme4 i z niewysokimi ramami ddr3. BTW to chłodzenie jakieś rewelacyjne nie jest. Myślałeś nad innym? Edytowane 25 Stycznia 2019 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro52 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Ja mogę dodać, że TR Macho (140) się mieści tylko musiałem opuścić trochę wentylator. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez aro52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...