Sonexx Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Siema, mam mały dość irytujący problem, ostatnio złożyłem zestaw i zainstalowałem na nim Windows 10. Czasami słyszę takie stukanie, pukanie monitora (dźwięk taki jakbym podłączał go pod Hdmi). Kartę graficzną mam podłączoną do monitora za pomocą kabla HDMI. Co z tym zrobić? Płyta Gigabyte B450M DS3H. Z góry dzięki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Może chodzi o naprężenia plastiku? Takie strzelanie? Monitor nowy? Ciężko wywnioskować o co chodzi po tym co napisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Pewnie chodzi o dźwięk w głośnikach wydawany podczas podłączania monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonexx Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dokładnie tak, chodzi mi o dźwięk w głośnikach. Powtarza się co jakiś czas, jak zmieniam strony, kliknę coś (co jakiś czas). Dodam, że monitor posiada wbudowane głośniki. Jeśli coś to pomoże Benq e2220hd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Na początek zmień kabel na inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonexx Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zmieniłem kabel, nadal to samo. Np, jak chce podgłośnić to jest ten charakterystyczny "pyk". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Głośniki z monitora czy masz też jakieś inne ? podłącz inne źródło dzwięku ( mp3, telefon ) i zobacz czy dalej będą stukania czy podobne efekty . Obstawiam że to kiepska integra na płycie zbiera zakłócenia od otaczającej ją elektroniki , stąd takie akcje - mam coś podobnego na swojej płycie , swego czasu przy innej wierzy było dość mocno "słychać" ciszę jak głośniki były mocno pogłośnione ( 50+ % głośności ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonexx Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Jak podłącze słuchawki do wejścia to nie ma tych efektów stukania. Tylko na kablu HDMI, na którym słychać ten efekt. Efekt tylko słyszę w windowsie 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonexx Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Podłączyłem głośniki inne to nie ma tego "stukania". Czy jest jakaś opcja, żeby to zneutralizować? Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Sonexx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...