boratix Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Witam, jeszcze dzisiaj chcę zamówić płytę główną do mojego i5-8400 i pamięci HyperX Fury 2x4GB 2666MHz. Myślałem nad MSI Z370-A Pro bo w przyszłości nie wykluczam przesiadki na jakiś procesor 8,9 generacji z K. Chyba lepiej jest kupić teraz lepszą płytę niż dopłacać do i5-8500? Czy ta płyta od MSI nie będzie robiła problemów na takich pamięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 jak zmieniać to na z390 zawsze to coś co jest najnowsze obecnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratix Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 15 minut temu, tesel napisał: jak zmieniać to na z390 zawsze to coś co jest najnowsze obecnie Płyty na Z390 chyba nie są zbyt nowe, z tego co pamiętam wyszły tuż po premierze generacji 8. Do Z390 trochę mi jednak pieniędzy brakuje. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 53 minuty temu, tesel napisał: jak zmieniać to na z390 zawsze to coś co jest najnowsze obecnie 55 minut temu, tesel napisał: Ale i droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 2 godziny temu, boratix napisał: Płyty na Z390 chyba nie są zbyt nowe, z tego co pamiętam wyszły tuż po premierze generacji 8. Do Z390 trochę mi jednak pieniędzy brakuje. :( Odwrotnie Z370 wyszło pierwsze, nie tak dawno Z390. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratix Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 31 minut temu, Setnik napisał: Odwrotnie Z370 wyszło pierwsze, nie tak dawno Z390. To coś mi się to pomieszało bo jeszcze gdzieś tak rok temu płyty pod 8 generacje kosztowały majątek po 500/600zł i wszyscy czekali wtedy na tanie H310, B360, które pojawiły się stosunkowo niedawno. Mam kłopoty z pamięcią pewnie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Mogło ci się pomieszać bo sam Intel sporo namieszał . Pod CFL / CFLR są płyty na chipsetach serii 3xx , pierwotnie miał być tylko Z370 ale po jakimś czasie pojawiły się plotki o Z390 a niedawno sam chipset i płyty na nim oparte . Od strony technicznej te chipsety nie wiele się różnią - obsługa USB 3.1 Gen 2 i Intel Wireless AC + BT 5.0 w Z390 . Wg. mnie spokojnie można brać płytę na Z370 , nie wiele się straci . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 W dodatku z370 obsłuży też po updacie biosu serię 9, więc...patrz tylko za czymś z mocniejszą sekcją zasilania jak zamierzasz kiedyś zmieniać proca na coś rzędu 100W+ w stresie. Z390 na chwilę obecną za drogie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...