Alexondre Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witam, Właśnie zamontowałem nowe pamięci do płyty Asus Z390 RoG Hero XI. Po odpaleniu PC nie ma żadnej reakcji ze strony RGB. Windows się ładuje bez problemu. Przeszukując podobne tematy w internecie z okazuje się ze problem jest powszedni.. Próbowałem instalować aura sync / gskill software i żaden soft nie rozpoznaje pamięci. Bios updated (0702) Pytanie brzmi czy kości powinny zacząć świecić zaraz po uruchomieniu komputera choćby w trybie default? Wnoszę się z zamiarem postawienia systemu by sprawdzić czy nie wynika to z problemu różnych software'ów sterujących RGB. Jednak jeśli RGB pamięci powinny działać bez odpalenia windowsa oraz softwaru RGB ma to jaki kolwiek sens czy odrazu pamięci do wymniany. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Tak, powinny odpalić od razu bez jakiejkolwiek ingerencji oprogramowaniem, sam nie instalowałem niczego, bo standardowy motyw mi się podoba. Też mam Asusa i te pamięci jak sprawdzałem kiedyś, to bez problemu z nim współpracują, z AuraSync itd. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...