ksiadzDOBRODZIEJ Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam serdecznie. Mój troszeczkę "leciwy" desktop coraz częściej zaczyna domagać się odnowy.Aktualnie wygląda to tak: Intel Core i7-4790K, MSI Z97 Gaming 5 (MS-7917) 4 x 4 gb G Skill RipjawsZ F3-17000CL9-4GBZH Asus GeForce GTX 1080 Ti Asus ROG Swift PG278Q [27" TN LCD] Samsung SSD 850 PRO 256GB Samsung SSD 840 EVO 250GB WDC WD30EFRX-68EUZN0 ASUS XONAR PHOEBUS SOLO Chieftec BA-02B-B-B Seasonic 850W Focus Plus Gold Monitor Asus ROG PG278Q Komputer w zasadzie wyłącznie do grania , w większości w nowe tytuły. Zasilacz prawie nówka,grafa musiałaby jeszcze posiedzieć w budzie z rok, potem wymiana razem z monitorem (już na 4k), buda mam nadzieje że się nada. Co do ssd to tak jak pisałem tylko gry, więc chyba nie ma sensu pakować w NVMe tym bardziej że chciałbym jakiegoś 1tb, ale to jest tylko moje "chyba". procek - ramy- dysk co do płyty nie jestem pewien któraś z tych droższe lub tych tańsze , do tego jeszcze jakieś wydajne chłodzenie chłodzenie. Z góry dziękuje za pomoc i sugestie. Pochwalony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Weź ADATA SX8200 1TB zamiast Samsung 860 EVO. https://www.x-kom.pl/p/461050-dysk-ssd-adata-1tb-m2-pcie-xpg-sx8200-pro.html Reszta może być. Co do płyty, to zależy czy planujesz OC i jak duże. Musi być 5GHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiadzDOBRODZIEJ Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 Czyli jednak warto dopłacić do zwykłego ssd i brać m2. Co do OC to raczej to co w trybie turbo oferuje to wystarczy.No i co z chłodzeniem ,nie wiem czy do mojej budy da rade np krakena gdzieś posadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Bierz M.2 NVME. Jak lubisz Samsungi, możesz jeszcze wziąć Samsung 970EVO/EVO+. Odnośnie płyty to polecam Gigabyte Z390 Gaming X, cena nie szokuje, a kręcić się da. Edytowane 3 Lutego 2019 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 Różnica między ssd na M2 NVME i zwykłym 2,5" nie będzie zbyt odczuwalna w codziennym użytkowaniu. Będzie trochę szybciej ale czy to zauważalna różnica? Raczej nie. W obudowie będzie mniej kabli i więcej miejsca. To są główne plusy. Jeżeli masz kaskę, to czemu nie. Ale jeżeli liczysz każdą złotówkę, to bez szkody możesz zostać przy dyskach SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 Czyli kilkanaście sekund zysku przy instalacji gry i kilka sekund zysku przy wczytywaniu. Przy kopiowaniu kilkudziesięciu GB danych zyskujesz już z minutę, czy dwie życia. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiadzDOBRODZIEJ Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2019 Dzisiaj tak z ciekawości i dla pewności otworzyłem tą swoją bude, oj ciężko będzie gdzieś umieścić np krakena, bedę musiał na razie jakieś powietrze wsadzić , myślałem o be quiet! Dark Rock Pro 4, tylko jak z Tridentami ,wejdą bez problemu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...