Skocz do zawartości
yaro120

Co jest najlepsze emule, kazaa lite, dc++, może inne??

Ktore pogram do sciagania jest najlepszy  

1. 1. Ktore pogram do sciagania jest najlepszy

• Emule
      32
    • Kazaa Lite
      13
    • DC++
      25
    • Inny (napisz jaki)
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uzywalem eMule ale jak dlamnie za niskie transfery :/ na DC++ moge wycisnac po 70 KB a na eMulu to byla zadkosc. Ale mam pytanko czy znacie jakis programik do sciagania muzy ?? lub jakis FTP ?? potrzebuje cos gdzie znajde duzo polskiego HH. Jak ktos cos ma to bede wdzieczny za wiadomosc na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywalem: Kazy, iMesha, kiedys AudioGalaxy.

Teraz DC++. Polecam, ciagniesz to co chcesz, zawsze mozna zapytac o jakosc, pogadac z ludzmi :) itp.

potrzebuje cos gdzie znajde duzo polskiego HH.

hiphophub.bounceme.net:7777

Hip Hop Hub na DC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywalem eMule ale jak dlamnie za niskie transfery :/ na DC++ moge wycisnac po 70 KB a na eMulu to byla zadkosc. Ale mam pytanko czy znacie jakis programik do sciagania muzy ?? lub jakis FTP ?? potrzebuje cos gdzie znajde duzo polskiego HH. Jak ktos cos ma to bede wdzieczny za wiadomosc na priv

Do muzy jest fajny programik WinMX... Działa podobnie jak eMule, z tym że tam ludzie głównie muzę udostępniają, czasmi czeka się i parę godzin w kolejce, ale potem transfery Ci to wynagradzają!

A co do kazyy i iMesha to 2 największe syfy na świecie!

Po 1:

Wszystko co nowe to przeważnie fake

Po 2 i najważniejsze:

Kazaa, nawet w wersji lite niepotrzebnie zawala łącze... Ale najlepsze jest czym je zawala, jeśli ktoś ma jakiegoś znajomego admina który ma porządny serwer na linuxie, niech zrobi mały podsłuch elektroniczny kazyy, zarówno wersji lite jak i zwykłej... Ale dla tych co nie mają takiej możlwiośc napiszę... Kazaa wysyła dodatkowe informacje, o Twoim sprzęcie, o programach zainstalowanych na kompie (czyli o rodzaju softwaru), potrafi wysyłać fragmenty maili, archiwa icq itp... Jeśli ktoś choć trochę się zna, wie że takie coś może być potencjalnym zagrożeniem dla właściciela kompa, zwłaszcza że w polskich realiach większość ludzi jedzie na piratach... Pozatym normalnie firmy płacą olbrzymie pieniądze za takie "sondarze", a tym czasem właścieciele kazyy mają je zadarmo i sami na tym trzaskają niezłą mamonę sprzedając firmą sondarzowym...

Jeśli macie mnie zamiar oskarżać o jakieś wyssane z palca herezje to najpierw sprawdźcie zanim zaczniecie!! Wiem co widziałem i wiem że od wtedy każdy kto w mojej sieci używał kazy miał blokowany karnie net na jakiś czas!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdecydowanie eMule - dziala mi idealnie - srednia predkosc calk ok 56 kB/s na Neo+. Mam tez inne programiki DC+, Kazaa, BitTorrent ale przekonalem sie najbardziej wlasnie do eMula. Ma dobry system wyszukiwarek i stron info z nowosciami np :

www.osloskop.net

www.sharereactor.com

a uniwersalna i szybka wyszukiwarka:

www.filedonkey.com

Mozna oczywiscie uzywac tej wewnetrznej z programu ale wtedy mozna trafic na fake-a :(

Kazyy uzywam tylko do sciagniecia pojedynczych mp3 na szybko - albumy tylko i wylacznie eMule (spakowane , opisane w dobrej jakosci). Naprawde polecam osiolka (tylko dobrze miec High ID, ale to wiadomo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ktoś napisać jak ustawić muła bo u niechce mi się czekać kilka dni aż coś zacznie się ściągać z prędkością 5kb mam SDI dlatego stawiam na Bittorrent (apropo jednej wypowiedzi program przecież informuje o tym czy plik jest dostępny w całości)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ktoś napisać jak ustawić muła bo u niechce mi się czekać kilka dni aż coś zacznie się ściągać z prędkością 5kb mam SDI dlatego stawiam na Bittorrent (apropo jednej wypowiedzi program przecież informuje o tym czy plik jest dostępny w całości)

zglos sie na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Własnie mam problem z dc++ nie laczy mi sie z hubami jestem na passiv i nic! mam odpowiednia ilosc gb i dopa taki napis tylko na hubach z mala iloscia ludzi mi sie laczy.Oto napis :

*** Connecting to dc.bashful76.net...

*** Connection refused by target machine

Moze trzeba jakiegos nowego firewalla zainstalowac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprostu server cię odrzuca,może nie speniasz warunków nie tylko GB ale także kod kraju (ja aby na niektóre wejszmieniam kod kraju przed nikiem jaki sobie życzą i bez problemu), łącze , czy nawet numer IP (zdarzało mi się bez bana)

Ostatnio używam DC++ STEALTH (być chociaż legal że nie rozpowszechniam nielegalnego softu :wink: ), no moze i nieuczciwie ale co to za upload na SDI a tak troche jak pijawka pościągam (mało na którym hubie wykrywają takie oszustwa)

a tu całkiem niezła lista hubów http://www.hublist.org/PublicHubList.config.bz2

Wie ktoś gdzie podziłał sie hub CZECHCHANEL PRO (jakiś adres bo w listach nie moge go znalesc , zawsze było ponad 4000 userow i 200TB, no i dużo polskiego softu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi