Skocz do zawartości
Pitbull82

fx 5600 - źle czy dobrze?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem sobie fx-a 5600 (non ultra) bo za tą cenę niebyło nic dobrego (r 9500 już niema :( ), więc wziąłem tego fx-a od Asusa 128ddr; wszędzie gdzie czytam to ta karta szału nierobi, ale jest teoretycznie szybsza od ti4200, czyli w nowszych grach typu u2, ut2003, powinienem mieć coś w granicach 60 - 100 fps-ów. Tylko niewiem czy jak wyjdzie hl2 i d3 to czy niebędę musiał jej wymieniać :?:

Powiedzcie co sądzicie o tej karcie, tylko niepiszcie szukaj, bo szukałem, i nic konkretnego nieznalazłem

P.S. Reszta kompa to: athlon xp 2000+ box, abit nf7-s v. 2,0 , 2 x 512ddr kingstorn (266mhz) puszczone w dualu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak paczka jeszcze nie przyszla to odmow przyjecia

moze to troszke chamskie ,ale tez bym tak zrobil.......ja juz tak bardzo chcesz FX'a to wez tego prolinka 256MB z allegro za 699zl do ktorego wczesniej dalem linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Prolink FX 5600 256mb Ultimate Golden Limited VIVO 325/600 na samungach 3.3 ns i jestem POTWORNIE niezadowolny, karta ma 2 tygodnie a juz w serwisie ( tv-out padl ). I ogolnie karta do d.u.p.y co prawda nie dalem za nia 900zl lecz troszke ponad 800 ale teraz juz wiem ze ATI 9500 byl by lepszym wyborem.

PS moja rada : jedz na wakacje i nieodbieraj tego szajsu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Prolink FX 5600 256mb Ultimate Golden Limited VIVO 325/600 na samungach 3.3 ns i jestem POTWORNIE niezadowolny, karta ma 2 tygodnie a juz w serwisie ( tv-out padl ). I ogolnie karta do d.u.p.y co prawda nie dalem za nia 900zl lecz troszke ponad 800 ale teraz juz wiem ze ATI 9500 byl by lepszym wyborem.

PS moja rada : jedz na wakacje i nieodbieraj tego szajsu .

widocznie miales pecha...kumpel ma taka i sobie chwali

ale radek i tak lepsiejszy i to jest chyba sprawa oczywista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na twoim miejscu tez bym jakos sie probowal wymigac od kupna , choc to chamskie .A za ta kase kupic R 9500 pro albo 9500 modowanego (w komputronik 100% chodzenia na 9700 i juz mechanicznie przerobiony wiec nic ci sie nie schrzani )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

900zł

odmów przyjęcia paczki i kup sobie modowalnego r9500 - będziesz miał r9700 za ... od 840 do 999 zł (ten za 999 zł już przerobiony na 9700).

To o wiele lepsze karty (oczywiście po zmodowaniu) od FX 5600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pech tu raczej nie wchodzi w gre. 6500 punkow w 3dmarku01 to nie pech to MASAKRA ( winny moze byc ECS L7VTA albo FX jak dostane nowa sztuke to wam powiem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pech tu raczej nie wchodzi w gre. 6500 punkow w 3dmarku01 to nie pech to MASAKRA ( winny moze byc ECS L7VTA albo FX jak dostane nowa sztuke to wam powiem )

To faktycznie masakra

Ja mam lekko podkręconą Ti4200 - i na identycznym procku, gorszym Ramie i gorszej mobo - wykręcam troszke ponad 10k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buhahaha :P Co prawda nie lubię tematu 3D-Sraka, to musze przyznać, że na moim sprzecie wynik oscylował w okolicach 7400-7500 i to przy optymalizacjii na jakość ( zero oszukiwanych trików- ustawiałem przez Rage 3D 3.8 c). A tyle się pisało.........no i te 256 MB :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie napisałem do nich z odmową, przesiadam się z ...... rivy tnt2 32mb :) i jak da radę anulować to zamówienie to biorę radka 9700 nonpro od saphire'a  

zamawiałem tu www.tryton.com.pl

O i bardzo słuszna decyzja. Ten Radeon będzie wymiatał GF FX 5600 jak chce i gdzie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...