Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Netiux

Komputer ciągle się resetuje po upgradzie cpu+mobo+ram

Polecane posty

Cześć,

Wymieniłem dzisiaj cpu z 3770k na 9900k nowe mobo to aorus master Z390 i ram hyperX 3600Mhz

i po próbie włączenia windowsa, czy przy końcu instalacji go na nowo komputer się resetuje.

nawet przy odpalonym ubuntu z live pena komputer po minucie się restartuje, próba z różnymi kościami ramu nie pomogła, nawet wyciągnąłem gpu i dalej nic.

Moje PSU to BeQuiet 600w który co prawda ma tylko jedno złącze 2x4pin do cpu ale jak czytałem innym to wystarcza więc nie bardzo wiem gdzie leży problem,

Jedynie bios normalnie działa.

Ma ktoś może jakieś pomysły?

Edytowano przez Netiux

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na początek zrób reset CMOS.
Za niskie napięcie System Agent. Obniż taktowanie pamięci i sprawdź czy pomoże.
Pogięte piny w sockecie?
Za mocno dokręcone chłodzenie procesora?

 

Edytowano przez Nemayu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

Aktualności

Artykuły



×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.