Gieszu Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Witam. Posiadam następującą obudowę: https://www.euro.com.pl/obudowy-pc/silentiumpc-regnum-rg4t-rgb-pure-black.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIluqStty94AIVluiaCh3RiAGEEAQYASABEgJrUvD_BwE&gclsrc=aw.ds Zamówiłem sobie dzisiaj 2 dodatkowe wentylatory: https://www.euro.com.pl/chlodzenie-obudowy/silentiumpc-zephyr-120.bhtml Mam 2 pytania: 1. Jak je najlepiej podłączyć w obudowie aby uzyskać najlepszą możliwą kulturę pracy? Chodzi mi o wdmuch do obudowy czy z obudowy. Jestem w tej kwestii laikiem. 2. Wentylatory fabrycznie montowane w obudowie są podłączone do kontrolera RGB natomiast te zakupione wpinam w wolne gniazda CHA FAN i nie ma znaczenia, że gniazda mam 4 pinowe a wtyczkę 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Wtyczkę 3 spokojnie wepniesz do 4, po prostu nie będziesz mógł sterować obrotami. Najlepiej według mnie dać 3 z przodu i 2 na tył/górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieszu Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Te dodatkowe ustawione na wydmuchiwanie z obudowy nie wdmuchiwanie do obudowy jak rozumiem :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Z przodu wdmuchują powietrze, a z tyłu/góry wyrzucają je z obudowy, gdzie dać poszczególne wentylatory nie doradzę, nie wiem jaką wydajność mają te fabryczne i te nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieszu Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Wygląda to w ten sposób. Na zielono są zaznaczone te które mam od początku. W te niezapełnione mogę podpiąć jeszcze 3. Czyli dopiąć jeszcze 1 na wdmuch z przodu i 1 na górę na wydmuch? Edytowane 15 Lutego 2019 przez Gieszu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Tak, to ma największy sens i najmniej jest z tym roboty. Edytowane 15 Lutego 2019 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieszu Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Już i tak przekroczyłem swój budżet na wydatki w tym miesiącu :D Ogólnie bardzo dobre opinie mają te wiatraczki a są z tej samej stajni co moja obudowa, nie ma tylko podświetlenia RGB które jest mi właściwie zbędne. A zawsze to pare stopni mniej w obudowie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) 17 godzin temu, Gieszu napisał: wiatraczki a są z tej samej chińskiej stajni co moja obudowa Poprawiłem, bo zapomniałeś dodać. Ale nie żebym się czepiał :) Firedash@ ten minus za prawdę? Zabolało? Edytowane 16 Lutego 2019 przez B@nita 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...