Thearto Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Dzień dobry, Ostatnio kupiłem sobie nowy komputer z rtx 2060 więc przydałoby się także odświeżyć monitor. Tak więc mój budżet jest do 1500 zł. Właściwie jedynym wymogiem moim jest żeby obsługiwał 144 Hz i żeby matryca była matowa. Nie jestem pewny czy lepiej mieć monitor full HD czy z większą rozdzielczością także byłbym wdzięczny za podpowiedź co wybrać bo w tej kwestii się kompletnie nie znam. Delikatnie skłaniam się ku full HD bo chciałbym grać na jak najwyższych detalach, zaś wyższe rozdzialki powodują dość znaczne obciążenie sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 W tym budżecie to tylko monitory z matrycą TN , 24" FHD np. BenQ Zowie XL2411 albo AOC AG251FZ . AOC ma odświeżanie 240 hz , nie wiem czy mają matowe matryce , w danych technicznych tego nie ma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Jeżeli skłaniasz się do FHD, to dobrą opcją dla Ciebie (o ile odpowiada Ci zakrzywiony ekran) będzie Samsung LC24FG73FQUXEN - ma odświeżanie 144 Hz, ale nie ma matrycy TN, tylko bardzo przyzwoite VA, kolory, katy widzenia przepaść. Przy 27 calach pasowałoby już iść w 1440p, a to robi się kosztowne z 144 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...