warszawa12332167 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Witam, warto kupić zestaw Intel i7 2600 (bez k) 8gb ram DDR3 1600 i do tego płyta Gigabyte za 550zl? Czy raczej nie ma sensu pchać się w stara platformę? Aktualnie mam starego phenoma i 4gb ramu więc szukam coś wydajniejszego tanim kosztem a trochę szkoda mi wydawać kasy na ryzena itp bo gram po pracy czasem w CS i chciałbym w pubg ale teraz praktycznie nie jest to możliwe. Czy w tej cenie można coś lepszego używanego. Grafikę mam Radeona 7770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 W sumie warto, różnicę odczujesz, ale ja bym poszukał raczej czegoś z K i spróbował trochę podkręcić. Pozwoli się to zbliżyć wydajnościowo do znacznie młodszych modeli. Intel nie mając żadnej konkurencji w tamtych czasach robił tylko delikatne usprawnienia i wzrosty wydajności były często tylko kosmetyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...