AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 to wie każdy. trudno, wydajność powiedzmy porównywalna do nF2 ale wg mnie każda z tych płyt ma swoje wady i zalety. nie da się ukryć, że nF2 jest kapryśny, a to geile nie chodzą, a to cośjeszcze się kopie. wydaje mi się że z kt600 bedzie mniej problemów no i jest sporo tańszy od nF2 (ważne zalety do kompów dla mało obczajonych w temacie). i zobaczymy jakie FSB uda się wykręcić, przecież nie każdy nF2 dobrze się zachowuje około 200. SEbaX : czekam na recenzję, może też zmienię niedługo właśnie na KT600. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Panowie, mam kt600... juz pisalem gdzies. Wydajnosc wcale nie jest taka jak w nf2. jaki to sprzet widac w podpisie. a od kt400 w moich innych systemach, nie chodzi to wcale szybciej. ale stabilnie i kretliwie (nawet bardzo jak na ktXXX) to jest, nie powiem ;] ale zeby to bylo (kontrroler pamieci) tak szybkie jak w testach ktore byly przed pojawieniem sie faktycznie kt600 na rynku to nie wierze... bynajmniej z takimi biosami jakie sa w asusie to nie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEbaX Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 SEbaX : czekam na recenzję, może też zmienię niedługo właśnie na KT600. :Dnie wiem czy bede osoba na tyle kompetentna ja Wy, jestescie bardziej lotni w kreceniu, tweakowaniu. Nie wiem tez czy moj Athlon 1700 bedzie sie krecil tak dobrze (nie jest wykonany w technologii 0.13 :( ) ale obaczymy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 VIA i tak ma duzy rynek i rowniez KT600 zaleje rynek ,wkoncu jest tanszy od nf2 szkoda tylko ze producenci plyt glownych potraktowali go tak ekonomicznie ,np.Abit i KV7 a wystarczylo umiescic na PCB KD7 i bylaby wypasiona plyta a tak i wyglad tani i funkcjionalnosc nie ta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 nie można mieć wszystkiego ale nie wiem co producenci płyt zaczęli robić : zmieniajana gorsze zamiast na lepsze, robią okrojone wersje, jakby kasy mieli za dużo. a cena przyciągnie do kupienia KT600, przecież komputery w MM i innych śmietnikach są nadal budowane albo na dziadowskich celeronach albo, jak już wsadzą athlona, to ECS K7S5A dają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 mhm... piszecie ze mobo na kt600 sa duzo tansze od nf2... wezmy np. fica au13.... : 1. Sound storm 2. 2 kanlowa pamiec 3. cena 376zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 no to może porównaj asusa na nF2 i asusa na KT600. tak jak ty liczysz to można dojść do wniosku, że MSI jest droższe od abita, wystarczy tylko dobrać modele. jak pokażą się płyty FIC na KT600 to wtedy porównuj ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 jesli cena jest odpowiednio nizsza od NF2 to tak. Nadal pamietaj ze NF2 jest najszybszym rozwiazaniem dla AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 różnice są tak małe że nie dam 100 zł więcej dla 100 pkt w 3DM'01 :D ale masz rację, nF2 pozostaje liderem wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 zobaczcie na http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/169-43 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Andrzej - też chciałem tego linka puścić ;) VIA KT600 to beznadzieja. Jedyne zmiany w porównaniu do KT400: - obsługa dwóch kości pamięci DDR 400 (KT 400 obsługiwało tylko jedną) LOL - kontroler Serial ATA zintegrowany w mostku - obsługa procków z FSB 200, ale tylko takich które mają takie FSB FABRYCZNIE!!! LOL Brak dzielnika 1/6 jak dla mnie całkowicie dyskwalifikuje ten chipset. IMHO powinien on się nazywać KT400A+ ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Brak dzielnika 1/6 jak dla mnie całkowicie dyskwalifikuje ten chipset. IMHO powinien on się nazywać KT400A+ ;) to że dzielnika nie ma to mały problem bo po co ci dzielnik przy AGP/PCI blokowanym na dowolnej częstotliwości ? a że w testach wypada słabiej to inna sprawa. jak dla mnie niezły chipset za średnią kasę. są tańsze i są droższe - jaka cena taka wydajność. a jest to jedyna płyta pod AMD z serial ata 150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Brak dzielnika 1/6 jak dla mnie całkowicie dyskwalifikuje ten chipset. IMHO powinien on się nazywać KT400A+ ;) to że dzielnika nie ma to mały problem bo po co ci dzielnik przy AGP/PCI blokowanym na dowolnej częstotliwości ? a że w testach wypada słabiej to inna sprawa. jak dla mnie niezły chipset za średnią kasę. są tańsze i są droższe - jaka cena taka wydajność. a jest to jedyna płyta pod AMD z serial ata 150. Gdzie jest blokowane???? Ja czytałem już parę testów KT600 i NIGDZIE nie widziałem blokowanego PCI/AGP. Zobacz sobie ten test na frazie. Tam przy FSB 200 masz PCI 40MHz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 AMD Rulezz - wlasnie pisze o tym ze nie trzeba przeplacac aby miec mobo na nforce... na ficu bez problemow mozna wyciagnac fsb 210, masz zablokowanydzialnik pci no i wszystko co najlepszy w nf. po co kupowac kt600 w tej samej cenie albo wyzszej skoro mozna miec o niebo lepsza mobo na nforce??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 jak pokażą się płyty FIC na KT600 to wtedy porównuj ceny. wyszedl juz jakis czas ale inna sprawa czy w polsce sie pojawi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 jak jest FIC AU13 to i na KT600 będzie. ale jak miałbym dać 300zł za jakiegoś gigayte na KT600 to też wolałbym dać 350 za fic'a na nF2, zawsze to sprawdzona i wydajna płyta. ale KT600 nie jest takim strasznym badziewiem. a brak blokowanego : każdy pisze inaczej, ja nie bawiłem się taką płytą i pewnie bawić się nie będę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 nForce 2 jest juz na rynku od jakiegos czasu i jesli nawet kt600 bedzie we WSZYSTKICH testach szybsze o 5-10% to bedzie i tak troszke poraszkowe bo przez tak dlugi czas od wypuszczenia KT400 a potem nF2 VIA mogla zrobic cos co powinno dac jej przewage lidera wsrod czipsetow przynajmniej na tak dlugi czas jaki krolowala nVidia. W koncu dluzej siedza u "cycka"AMD :lol:. Dobic po paru miesiacach do poziamu konkurencji to nie sztuka, sztuka jest odsadzic konkurencje na te pare miesiecy. Pozyjemy zobaczymy, osobiscie chcialbym zeby tak sie stalo ,bo to wymusza walke i postep na rynku czipsetow . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEbaX Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 SEbaX : czekam na recenzję, może też zmienię niedługo właśnie na KT600. :D powiem Wam, ze mam jakies problemy z konfigiem XP. Caly czas jakies bledy w logach mam, a z ktorymi wczescniej sie nie spotkalem (Soltek KAV75). zrobilem update bios do najnowszego i narazie bez zmian. wzrost szybkosci jest odczuwalny. system startuje w granicach 14 sekund. jak potestuje w 3dmarkach to sie podziele wynikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 czyli VIA dała ciała na całej linii: - brak blokowanego pci/apg tylko jakieś wsiurne dzielniki (nawet na mojej płycie za 250 zeta mam blokowane i dowolnie ustawiane) - jakieś dziwne problemy z windozą - wydajność co najmniej pół roku spóźniona. wszyscy liderzy się wysypują : gainward w grafach, via w chipsetach, nV w grafach, abit w P4, asus w AMD, posłowie w wychowaniu i inteligencji. ale kurde wieś sięrobi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 czyli VIA dała ciała na całej linii: - brak blokowanego pci/apg tylko jakieś wsiurne dzielniki (nawet na mojej płycie za 250 zeta mam blokowane i dowolnie ustawiane) - jakieś dziwne problemy z windozą - wydajność co najmniej pół roku spóźniona. - blokowane pci/agp to kwestia gustu - jakie problemy?? 8O - wydajnosc na poziomie nf2 - watpie czy jakas firma stworzy wydajniejszy chipset niz nf2 czy kt600. to juz szczyt mozliwosci AXP 0,13um. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...