v3r Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Witam, Zakupiłem zestaw chłodzenia wodnego od Alphacool, a dokładnie Eissturm Hurricane 3x120 złożony został jak na zdjęciu, problem w tym, że niby wszystko ładnie działa ale gdy tylko wyłączę psu chłodnica zasysa powietrze z reza do chłodnicy. (to mój rez - https://www.alphacool.com/shop/ausgleichsbehaelter/roehrenbehaelter/eisbecher/21542/alphacool-eisbecher-d5-250mm-acetal-inkl.-1x-alphacool-eispumpe-vpp755-v.3?c=20598) Jeżeli zaleje ciecz powyżej górnej rurki to tworzy się piana i leci w węże ale nie cofa się do chłodnicy. Jeżeli zostawię poziom cieczy, tak jak filmiku jest to pokazane. Ciecz jest bardziej przejrzysta i nie pieni się ale przy wyłączeniu cofa się na chłodnicę. Jakieś pomysły ? Tu jest przykład jak to jest złożone : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 To dziwne, że nikt nie odpowiedział przez tak długi czas. Jeśli pytanie jest nadal aktualne, to powiem, to co wiem :+) Dobrym zwyczajem jest rezerwuar umieścić w najwyższym punkcie układu, co zapewnia samo-odpowietrzanie układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...