marsikk Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Cześć, mam problem z uruchomieniem komputera. Zaraz po naciśnięciu przycisku ON dioda od włączenia komputera zapala się, startują wiatraki, ale niestety tak tylko przez jakieś 2sekundy i cisza. Po wyłączeniu się, komputer sam próbuję wystartować ale znowu to samo. Poniżej daje link do youtuba jak to wygląda. https://youtu.be/7-aZMKZ2f_g Z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deroli Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Ja bym na początek spróbował przywrócić ustawienia domyślne biosu, a później jeśli to nie pomoże to możesz zacząć wyciągać po kolei komponenty, gpu, ram itp. Możesz też spróbować podmienić zasilacz na inny lub pójść do serwisu z kompem jeśli nie masz od kogo pożyczyć. Ogólnie ciężko powiedzieć co to może być. Zrób to co napisałem powyżej i daj znać czy coś pomogło. Napisz też trochę więcej info o sprzęcie bo tak naprawdę nic nie wiemy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsikk Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Do Biosu niestety nie mogę się dostać, po wyciągnięciu komponentów to samo. Niestety nie mam możliwości montażu innego zasilacza, jeśli mi się uda znaleźć inny zasilacz, dam znać czy pomogło. Dzięki za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deroli Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 sprawdź w dokumentacji płyty głównej jak przywrócić ustawienia domyślne. Czy robiłeś jakieś OC? Czy jak wyciągniesz cały RAM jest jakaś zmiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoszin Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Dnia 10.03.2019 o 13:32, marsikk napisał: Cześć, mam problem z uruchomieniem komputera. Zaraz po naciśnięciu przycisku ON dioda od włączenia komputera zapala się, startują wiatraki, ale niestety tak tylko przez jakieś 2sekundy i cisza. Po wyłączeniu się, komputer sam próbuję wystartować ale znowu to samo. Poniżej daje link do youtuba jak to wygląda. https://youtu.be/7-aZMKZ2f_g Z góry dziękuję za pomoc :) Mam podobnie jak jest zimny komputer, po podgrzaniu suszarką startuje, w lato przy +30 stopniach w pokoju nie ma problemu. Podobno zimne luty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Jak to nie masz dostępu do biosu ? Na płycie masz albo zworkę do resetu biosu , albo przycisk (nowsze płyty), ostatecznie trzeba wyjąć tą mała baterię na parę minut i wsadzić z powrotem. Czy na monitorze cokolwiek się pojawia ? Czy słychać jakieś bip cody (dźwięk z wbudowanego głośniczka w płycie głównej). Zrób zdjęcie wnętrza kompa i pokaż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Przede wszystkim - jak do tego doszło ? Co robiłeś na kompie ? Przyczyn może być wiele , od zimnego lutu , wysypany bios ( za duże OC ) , zimny lu t.. wilee .. - potrzeba więcej szczegółów .. Jak przedmówca pokaż wnetrze kompa , filmik podczas startu .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...