Jump to content
Sign in to follow this  
marsikk

Problem z uruchomieniem komputera

Recommended Posts

Cześć,

mam problem z uruchomieniem komputera. Zaraz po naciśnięciu przycisku ON dioda od włączenia komputera zapala się, startują wiatraki, ale niestety tak tylko przez jakieś 2sekundy i cisza. Po wyłączeniu się, komputer sam próbuję wystartować ale znowu to samo. Poniżej daje link do youtuba jak to wygląda. 

https://youtu.be/7-aZMKZ2f_g

Z góry dziękuję za pomoc :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bym na początek spróbował przywrócić ustawienia domyślne biosu, a później jeśli to nie pomoże to możesz zacząć wyciągać po kolei komponenty, gpu, ram itp.

Możesz też spróbować podmienić zasilacz na inny lub pójść do serwisu z kompem jeśli nie masz od kogo pożyczyć. Ogólnie ciężko powiedzieć co to może być. 

Zrób to co napisałem powyżej i daj znać czy coś pomogło.

Napisz też trochę więcej info o sprzęcie bo tak naprawdę nic nie wiemy.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do Biosu niestety nie mogę się dostać, po wyciągnięciu komponentów to samo.
Niestety nie mam możliwości montażu innego zasilacza, jeśli mi się uda znaleźć inny zasilacz, dam znać czy pomogło.

Dzięki za pomoc:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdź w dokumentacji płyty głównej jak przywrócić ustawienia domyślne.

Czy robiłeś jakieś OC? 

Czy jak wyciągniesz cały RAM jest jakaś zmiana?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 10.03.2019 o 13:32, marsikk napisał:

Cześć,

mam problem z uruchomieniem komputera. Zaraz po naciśnięciu przycisku ON dioda od włączenia komputera zapala się, startują wiatraki, ale niestety tak tylko przez jakieś 2sekundy i cisza. Po wyłączeniu się, komputer sam próbuję wystartować ale znowu to samo. Poniżej daje link do youtuba jak to wygląda. 

https://youtu.be/7-aZMKZ2f_g

Z góry dziękuję za pomoc :)

Mam podobnie jak jest zimny komputer, po podgrzaniu suszarką startuje, w lato przy +30 stopniach w pokoju nie ma problemu. Podobno zimne luty. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak to nie masz dostępu do biosu ? Na płycie masz albo zworkę do resetu biosu , albo przycisk (nowsze płyty), ostatecznie trzeba wyjąć tą mała baterię na parę minut i wsadzić z powrotem.

Czy na monitorze cokolwiek się pojawia ?

Czy słychać jakieś bip cody (dźwięk z wbudowanego głośniczka w płycie głównej).

Zrób zdjęcie wnętrza kompa i pokaż

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przede wszystkim - jak do tego doszło ?

Co robiłeś na kompie ?

Przyczyn może być wiele , od zimnego lutu , wysypany bios  ( za duże OC ) ,  zimny lu t.. wilee .. - potrzeba więcej szczegółów ..
Jak przedmówca pokaż wnetrze kompa , filmik podczas startu ..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.