soulburner Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Będę niedługo nabywał drogą kupna telewizor, jest ich jednak tak dużo, że ciężko cokolwiek wybrać - a wiadomo, że w sklepie się niewiele zobaczy w kwestii jakości obrazu. Proszę zatem o pomoc Was. Warunki/oczekiwania: - jak najtańszy ;) ale w granicach rozsądku. Nie stać mnie na OLEDa, ale też nie chcę jakiejś biedronkowej Manty. Powiedzmy, że z przedziału 3000 - 3500 - rozmiar matrycy - coś z przedziału 58 - 65 cali. Najchętniej bym brał 65, ale opcje mniejsze od tego rozmiaru bywają zauważalnie tańsze (nawet sporo poniżej 3k), więc biorę je pod uwagę - najmniej interesują mnie wszelakie technologie upłynniające obraz, jakieś tysiące Hz i inne głupotki, bo prawdopodobnie je wyłączę, o ile się da ;) Głęboka czerń, jak najmniejsze widoczne przejścia w gradientach (wiem, że w tej cenie może nie być cudów, no ale jakoś to się może da wypośrodkować), "naturalne" kolory. Może zamiast matrycy IPS coś z VA? - audio jest najmniej istotne, bo i tak podepnę wszystko pod jakiś zewnętrzny sprzęt nagłaśniający - nie mam ulubionego producenta ;) Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyranoth Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Godny polecenia, aczkolwiek kosztuje ~3700zł jest Samsung 55" QE55Q6FNA. Półka wyżej od proponowanego wyżej UE55NU8072. Korzystałem z 1 i 2, ale Q6FNA wg mnie znacznie lepszy obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opie89 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 W tym budżecie najlepiej 55", najlepsza jakość będzie. I jak najbardziej Samsung 8 generacja, mistrzowskie TV-ki. NU8072 lub tańszy NU8002, sferis ma go na promo za 3073,77 zł. Również odświeżanie 120 Hz, świetny smartTV, dobry HDR, równomierne podświetlenie. Z 65 calowych tylko 7 gen Samsunga, z gorszym odświeżaniem matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...