Lagier Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Żadnych Epox'ów kt266 fujjj - to masz już lepszego Gigabyte'a GA-7VA KT 400. Te MOBO na www.benchmar.pl jest nr. 1 w MOBO do 320zł. GA 7VA - 300zł (chyba, że pozbierasz troche kasy to można by kupić coś lepszego) Athlon 1700+ - ok.240zł Ja popędzam swój sprzet jakimś fajnym no-name'em 300W za 65zł i nie ma żadnych zwisów itp. jest git :) tez nie mialem zwisow ale jak widzialem gdy +5 spadalo do 4.81 to az serce stawalo ;) a tak powaznie to teraz jest git ale w pewnym momencie moze nie byc tak rozowo w szczegolnosci jak zapodasz vcore powyzej 1.8v podlaczsz 2xnaped i 2xhdd a wtedy moze byc ostro. Z zasilaniem nie ma zartow mobo i zasilka to chyba najwazniejsze podzespoly kompa reszta to juz drugorzedna sprawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Żadnych Epox'ów kt266 fujjj - to masz już lepszego Gigabyte'a GA-7VA KT 400. Te MOBO na www.benchmar.pl jest nr. 1 w MOBO do 320zł. GA 7VA - 300zł (chyba, że pozbierasz troche kasy to można by kupić coś lepszego) Athlon 1700+ - ok.240zł Ja popędzam swój sprzet jakimś fajnym no-name'em 300W za 65zł i nie ma żadnych zwisów itp. jest git :) tez nie mialem zwisow ale jak widzialem gdy +5 spadalo do 4.81 to az serce stawalo ;) a tak powaznie to teraz jest git ale w pewnym momencie moze nie byc tak rozowo w szczegolnosci jak zapodasz vcore powyzej 1.8v podlaczsz 2xnaped i 2xhdd a wtedy moze byc ostro. Z zasilaniem nie ma zartow mobo i zasilka to chyba najwazniejsze podzespoly kompa reszta to juz drugorzedna sprawa Ano masz rację :) ale naszczęście nie zamierzam wstawiać 2xhdd 2xCD itp. na takim zasilaczu, bo to poprostu jest kamikadze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 tak całkiem poza tematem to czy blue orb starczy mi do schlodzenia mostku poludniowego w epoxie ???? i jak zdjac radiator na mostku polnocnym bo zdjolem zaczepy i dalej sie skubaniec trzyma :( kolejne pytanie to to co sądzicie o coolerku glaciatech 2500PRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 A zasilanie pod Intela jest chyba mniejsze niż pod AMD-a. Chodzi mi głównie o Celerona coś koło 1,7-1,8 GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 tak całkiem poza tematem to czy blue orb starczy mi do schlodzenia mostku poludniowego w epoxie ???? i jak zdjac radiator na mostku polnocnym bo zdjolem zaczepy i dalej sie skubaniec trzyma :( kolejne pytanie to to co sądzicie o coolerku glaciatech 2500PRO az tak ci sie grzeje SB?? cao do polnocnego - oczep zatrzaski i delikatnie przekrecaj to w jedna to w druga strone coolerek i ten glucior szybko pusci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Jeszcze takie zapytanie odnośnie mojej wysokiej temp. procka. Możliwe jest żeby czujnik był walnięty ? Bo radiator jest zimny, a temp procka ma np. 60C, i czy możliwe są przeskoki temp że jest np. 41C a za sekundę 65C ? Płytę mam Asusa CUV4X. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 SB grzeje mi sie jak Sk...... zato polnocny wogole ale i tak chcialbym wymienic na nim radiator na blue orba tylko nie wiem czy bedzie pasowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Odpowie mi ktoś na oje pytania :( O zasilce pod Celerona 1,7GHz i tym przegrzewaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 SB grzeje mi sie jak Sk...... zato polnocny wogole ale i tak chcialbym wymienic na nim radiator na blue orba tylko nie wiem czy bedzie pasowal no nie ma sie co dziwic SB w 8rda+ ma do obslgi jeszcze SS i FireWire wiec sie grzeje i koniecznie trza mu zapodac dodatkowe chlodzenie w 8rda jest dosyc cieplo a co dopiero w 8rda+ ja u siebie zalozylem radiatorek coprawda nie za duzy ale zawsze to cos. Co do sciagniecia tego radia z NB to rob jak ci mowil ayem krec raz w jedna raz w druga i w koncu pusci wczesniej odczep koreczki naturalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 ja posiadam shuttle ak32 jak widac w opisie calkim fajna plytka :)ROTFL to juz moj stary ECS mial wieksze mozliwosci O/C!Rotfl, jesli chodzi o ECS`a a Shuttla to ciekawe jakie FSB osiagnales stabilnie bez zadnych modow :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 ja posiadam shuttle ak32 jak widac w opisie calkim fajna plytka :)ROTFL to juz moj stary ECS mial wieksze mozliwosci O/C!Rotfl, jesli chodzi o ECS`a a Shuttla to ciekawe jakie FSB osiagnales stabilnie bez zadnych modow :?:147/147 full stabilne po zmianie biosu na cheepo ,a uzytkownicy tego shutla wyowiadali sie ze po podwyzszeniu fsb o 1 MHz komp juz nie wstawał ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 No to powiem Ci tak :D Big rotfl. Ostatnio byl Topic(mogles byc na wyjezdzie) o Shutlle AK32A i poszukaj sobie bo ja mam duza niemoc..... Koledzy uzyskiwali 155 MHZ :) Mi sie udalo na durniaku i na elixirach 333 uruchomic winde i zapostowac jednak stabilny nie byl system. Aha dodam ze wszystko molestowane bylo na WC i PELCIE :) Wiec Twoje 147 nie jest zbyt wielka rewelka ale na ECS niezle ;) Jednak Shuttle jak widzisz pod wzgledem OC jest czasem lepszy czasem gorszy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=370...t=shuttle+ak32a SORKA ZA 2 POSTY ;) JEDNAK SIE ZMUSILEM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 ja posiadam shuttle ak32 jak widac w opisie calkim fajna plytka :)ROTFL to juz moj stary ECS mial wieksze mozliwosci O/C!Rotfl, jesli chodzi o ECS`a a Shuttla to ciekawe jakie FSB osiagnales stabilnie bez zadnych modow :?:147/147 full stabilne po zmianie biosu na cheepo ,a uzytkownicy tego shutla wyowiadali sie ze po podwyzszeniu fsb o 1 MHz komp juz nie wstawał ! LPC cos ci sie poknocilo Shuttle IMHO ma wieksze mozliwosci o/c niz ECS (za wyjkatkiem L7S7A2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 No to powiem Ci tak :D Big rotfl. Ostatnio byl Topic(mogles byc na wyjezdzie) o Shutlle AK32A i poszukaj sobie bo ja mam duza niemoc..... Koledzy uzyskiwali 155 MHZ :) Mi sie udalo na durniaku i na elixirach 333 uruchomic winde i zapostowac jednak stabilny nie byl system. Aha dodam ze wszystko molestowane bylo na WC i PELCIE :) Wiec Twoje 147 nie jest zbyt wielka rewelka ale na ECS niezle ;) Jednak Shuttle jak widzisz pod wzgledem OC jest czasem lepszy czasem gorszy.... tylko ze ja kreciłem athlona xp1600+(palomino) na choojowym coolerze i ramie 266MHz na 150/150 winda wstawala ale po 30 min (czyt 2 3dmarkach ) sie wysypywala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 ja posiadam shuttle ak32 jak widac w opisie calkim fajna plytka :)ROTFL to juz moj stary ECS mial wieksze mozliwosci O/C!Rotfl, jesli chodzi o ECS`a a Shuttla to ciekawe jakie FSB osiagnales stabilnie bez zadnych modow :?:147/147 full stabilne po zmianie biosu na cheepo ,a uzytkownicy tego shutla wyowiadali sie ze po podwyzszeniu fsb o 1 MHz komp juz nie wstawał ! LPC cos ci sie poknocilo Shuttle IMHO ma wieksze mozliwosci o/c niz ECS (za wyjkatkiem L7S7A2) no faktycznie moze troszeczke przesadzilem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ja tam jade na 235 NONAME na tym co w podpisie i nie ma zadnych problemow :) Tylko czasami wiatrak harczy ;) Takze mysle ze 235 ci jeszcze niekreconego sprzeta pociagnie, chyba ze masz jakis dobry to i mozesz pokrecic :) Ale jak sie trafi okazja i pieniadze to kup nowy silniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 SB grzeje mi sie jak Sk...... zato polnocny wogole ale i tak chcialbym wymienic na nim radiator na blue orba tylko nie wiem czy bedzie pasowal tutaj moze byc problem - ja mam wprawdzie 8rda ale chwile myslalem zeby zalozyc na SB to radio z NB niestety - oakzalo sie ze jest za szeroka podstawa i zachodzi na jakis gadzet tuz ponizej chipa :/ - zmierz sobie cooler i odleglosci na plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 SB grzeje mi sie jak Sk...... zato polnocny wogole ale i tak chcialbym wymienic na nim radiator na blue orba tylko nie wiem czy bedzie pasowal tutaj moze byc problem - ja mam wprawdzie 8rda ale chwile myslalem zeby zalozyc na SB to radio z NB niestety - oakzalo sie ze jest za szeroka podstawa i zachodzi na jakis gadzet tuz ponizej chipa :/ - zmierz sobie cooler i odleglosci na plycie przeciez wiekszosc ludzi tak robi ze zaklada radtiator z NB na SB i jest git :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 masz taka sama plyte jak ja - a u mnie ten okragly radiator zawadza o jakis gadzet na mobo - jak chcesz to walne fotki i ci posle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Wiecie co ja na swoim Athlonie 1.4Ghz@1.466Ghz miałem kilka razy 85 stopni. Myslałem ze nie ma pasty czy cooler jest źle zamontowany ale przyczyna była zupełnie inna KURZ kiedy oczyściłem radiator to teraz mam max 63. Przy obu temp. pracował stabilnie w grach i 3 D Marku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Moglibyście zernkąć na te płyty i powiedzieć czy są godne uwagi oczywiście za tą cene. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5336 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=381 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4213 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3837 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3814 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Moglibyście zernkąć na te płyty i powiedzieć czy są godne uwagi oczywiście za tą cene. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5336 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=381 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4213 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3837 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3814 ja juz tak bardzo chcesz na KT333/400 to tylko ta pierwsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 masz taka sama plyte jak ja - a u mnie ten okragly radiator zawadza o jakis gadzet na mobo - jak chcesz to walne fotki i ci posle :) z mila checia :D ja mam zalozony kwadratowy powierzchnia wiekszy niz tamten i jest OK. Mozesz wyslac mi fotyto polookam pozro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Epox by ukraina :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 masz taka sama plyte jak ja - a u mnie ten okragly radiator zawadza o jakis gadzet na mobo - jak chcesz to walne fotki i ci posle :) z mila checia :D ja mam zalozony kwadratowy powierzchnia wiekszy niz tamten i jest OK. Mozesz wyslac mi fotyto polookam pozro Lagier teraz mam co robic ale wieczorkiem sie tym zajme - nie bede zakladal na sile coolera bo nie chce mi sie MOBO wyciagac :/ ale przyloze go lapa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 po co ??? przyklej go na śline :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 masz taka sama plyte jak ja - a u mnie ten okragly radiator zawadza o jakis gadzet na mobo - jak chcesz to walne fotki i ci posle :) z mila checia :D ja mam zalozony kwadratowy powierzchnia wiekszy niz tamten i jest OK. Mozesz wyslac mi fotyto polookam pozro Lagier teraz mam co robic ale wieczorkiem sie tym zajme - nie bede zakladal na sile coolera bo nie chce mi sie MOBO wyciagac :/ ale przyloze go lapa :) OK nie ma pospiechu czekam... pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Poweidzcie mi czy możlie jest aby w ciągu sekundy temp. procka wzrasta o ok. 15-20C. Lub zmalała w podobnym przedziale.I to takie skoki są jak nic nie robie na kompie, tylko siedze i obserwuje temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Poweidzcie mi czy możlie jest aby w ciągu sekundy temp. procka wzrasta o ok. 15-20C. Lub zmalała w podobnym przedziale.I to takie skoki są jak nic nie robie na kompie, tylko siedze i obserwuje temp.Nie. Na wszelki wypadek sprawdz chlodzenie proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...